Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sedl za volant zdrogovaný

Při jízdě havaroval a auto zcela shořelo 

Případ shořelého automobilu, kdy Ford Focus zmizel koncem listopadu provozovatelce z Jaroměře a policisté jej našli za městem v poli, v těchto dnech dořešili místní policisté. Vyšetřování nakonec policisty zavedlo k 25letému místnímu muži. První šok zažila 33letá žena z Jaroměře, když jí policisté přišli říci, že automobil, který měla zapůjčený do užívání, našli shořelý v poli u Jásenné za Jaroměří. V automobilu jí přitom shořely její osobní věcí, doklady, i nákup. Druhé překvapení na ni čekalo při zjištění, jak to všechno bylo.
 
Z havárie vozu i neoprávněného užití totiž policisté obvinili muže, v jehož bytě bydlela v nájmu. Tento muž si k ní přišel v den havárie pro nájem, přitom jí sebral v předsíni bytu klíče od vozu a odjel s ním. Předtím si ještě aplikoval dávku pervitinu. Zdrogovaný muž pak vyjel do ulic, přestože ani nevlastní řidičský průkaz a navíc má uložený trest zákazu činnosti pro jízdu bez řidičského oprávnění. Z drogové mlhy jej probral až náraz a následný požár. Od automobilu prý odešel, aniž by cokoli komukoli řekl. O několik dní později si však zřejmě uvědomil, co se vlastně stalo, přišel se sám nahlásit na obvodní oddělení a k nehodě i požáru se přiznal.
 
V současné době mu hrozí obvinění z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a opilství s možným až tříletým trestem odnětí svobody, peněžitým trest a trestem zákazu činnosti.

por. Bc. Eva Prachařová
16.12.2010

vytisknout  e-mailem