Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sedli si opilí za volant

TEPLICKO - Hned čtyři řidiči "nadýchali" přes jedno promile; Pomáhal při krádeži a další zprávy. 

Sedli si opilí za volant

     Přestože je řízení pod vlivem alkoholu protiprávní, někteří lidé jsou tak nezodpovědní, že si sednou za volant podnapilí a ohrožují tak nejen sebe, ale i další účastníky silničního provozu. Od pondělka do úterý policisté přistihli hned čtyři osoby, které řídily pod vlivem alkoholu a navíc byly naměřené hodnoty poměrně vysoké, ve všech čtyřech případech řidiči „nadýchali“ přes jedno promile alkoholu.

     V pondělí po 19. hodině kontrolovala hlídka dubských strážníků 23letého řidiče, kterému přivolaní policisté naměřili přes 1,4 promile alkoholu v dechu.

     Před jednou hodinou ranní pak policisté z oddělení hlídkové služby zastavili v centru Teplic osobní vozidlo, jehož 28letý řidič „nadýchal“ 2,3 promile, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a noc strávil v policejní cele.

     Ve stejné době byl v Proseticích kontrolován za volantem 26letý muž, kterému policisté naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu, navíc zjistili, že má soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až do roku 2020.

     V úterý odpoledne si pak sedla za volant 30letá žena, kterou zastavila hlídka dopravních policistů v Hostomicích. Žena měla v dechu přes promile a půl alkoholu, také jí byl na místě zadržen řidičský průkaz.

     Všichni čtyři řidiči stanou před soudem, kde se budou zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim hrozí až roční vězení. 26letý muž, který má uložen zákaz řízení si navíc převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a může strávit za mřížemi až dva roky.

 

Pomáhal při krádeži

     Z přečinů podílnictví a krádeže spáchaného formou účastenství se bude zodpovídat 22letý muž, který pomáhal mladistvému komplici při trestné činnosti. Mladistvý začátkem července v Bílině požádal prodavačku o karton cigaret, který jí vytrhl z ruky a dal se s ním na útěk, jeho 22letý známý zatím hlídal, zda se neblíží ochranka, nebo policisté, z místa činu pak společně utekli. Karton pak mladší lapka prodal a „hlídači“ dal 150 korun, zanedbatelný “přivýdělek“ může stát mladého muže až dva roky svobody.

 

Žebřík ho může stát tři roky svobody

     Vězení hrozí 38letému recidivistovi, který v polovině dubna odcizil v Teplicích žebřík. Ze staveniště si odnesl hliníkový žebřík v hodnotě necelých 1700 korun, s ohledem na jeho trestní minulost byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, za který může soudce lapku, který je v „podmínce“, poslat až na tři roky za mříže.

 

Ukradli kryty kol

     Z přečinu krádeže byl obviněn 20letý muž, který koncem února ještě s dalšími dvěma komplici ukradl ozdobné kryty kol z auta zaparkovaného v Teplicích. Škoda byla odborným vyjádřením stanovena na více jak jeden tisíc korun, zatímco v minulosti odsouzenému muži hrozí za přečin krádeže až tříleté vězení, jeho dva kamarádi, kteří mají „čistý“ trestní rejstřík, se budou zodpovídat pouze ze spáchání přestupku proti majetku, za který jim hrozí maximálně dvacetitisícová pokuta.

 

 

20. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem