Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sedli si za volant opilí

TEPLICKO - Řidiči nadýchali přes dvě promile; Hledáme svědky nehod a další zprávy. 

Sedli si za volant opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat muž, kterého v odpoledních hodinách zastavila policejní hlídka v katastru Modlan. Pětačtyřicetiletý muž vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška. Policisté řidiči naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu a omezili ho na osobní svobodě, po vystřízlivění a výslechu byl propuštěn na svobodu.

     Ze stejného trestného činu je podezřelý i 46letý řidič, kterého policisté zastavili v Dubí. Také on měl pozitivní zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, přístroj mu naměřil přes 2,5 promile. Oběma mužům nerespektujícím zákony hrozí zákazy řízení motorových vozidel a až roční vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 14. června 2019 v 7:50 hodin v Teplicích, ul. K Vápence. Poblíž ulice Buzulucká se neznámý řidič na komunikaci otáčel s neustanoveným vozidlem a přitom  srazil nezletilého chodce, který utrpěl lehké zranění. Ke střetu došlo v zadní části u budovy družiny, kde se odnáší sběr. Řidič z místa odjel, aniž chlapci poskytl pomoc, pravděpodobně se mělo se jednat o větší vozidlo typu SUV černé barvy.

     K další nehodě došlo 14. června v 9:10 hodin v Duchcově na kruhovém objezdu ulic Masarykova, Osecká a Teplická. Neznámá řidička, která vjela na kruhový objezd z ul. Masarykova, nedala přednost v jízdě po kruhovém objezdu jedoucímu mopedu Babetta, jehož řidič upadl a utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici. Řidička na místě nehody sice zastavila a pomohla muži vstát, ale následně s vozidlem odjela ulicí Teplická, aniž by zavolala policii. Mělo se jednat o malé červené tři dveřové vozidlo možná zn. Peugeot, nebo Citroen, které řídila starší paní.

     Veškeré poznatky k těmto nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Zloděje zajímala měď

    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do rozvodny elektrické energie. Z rozvodných skříní následně odcizil trafa, kabely a měděné součástky v přibližné hodnotě kolem třiceti tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Auto není trezor

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Dubí vloupal do zaparkovaného auta. Odnesl si z něj tašku se sportovním oblečením, celková škoda byla vyčíslena na více jak šest tisíc korun.

     Další vozidlo někdo vykradl v Háji u Duchcova, v tomto případě přišel majitel o pánskou brašnu, peněženku s platební kartou a doklady, škoda byla vyčíslena na tři a půl tisíc korun. Oba případy policisté prověřují jako přečiny krádeže, za které hrozí zlodějům až dvouleté tresty odnětí svobody.

17. června 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem