Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sedm řidičů dostalo STOP další jízdě

ZNOJEMSKO: Byli pod vlivem alkoholu i pervitinu a jeden měl zákaz činnosti. 

     Sedm řidičů, kteří usedli za volant osobního vozu v rozporu se zákonem, uvízlo v policejní síti víkendových silničních kontrol. Jednalo se o šest mužů a jednu ženu ve věku od osmnácti do čtyřiceti let. Dvě osoby byly z našeho regionu a pět z různých koutů České republiky. Od pátku do neděle jsme přistihli šest opilých a jednoho zdrogovaného šoféra. Jeden z mužů měl dokonce tuto činnost zakázanou. 
     Nejvíce alkoholu v krvi měl osmadvacetiletý muž z Třebíčska. Když v sobotu ráno ve čtvrt na šest odjížděl se svým VW Touran z rekreační oblasti u Vranovské přehrady, nadýchal 1,73 promile. Řidičský průkaz jsme mu zadrželi a další jízdu zakázali. 
     O něco méně zakázané látky pro řidiče nadýchal v neděli před polednem šestadvacetiletý muž z Frýdeckomístecka v Hondě Civic. Tomu při odjezdu z Vranovské přehrady v krvi proudilo 1,04 promile alkoholu. I on přišel na místě o řidičský průkaz a v započaté činnosti již nesměl pokračovat. 
     O půl dvanácté v noci z pátku na sobotu jsme ve Znojmě v Přímětické ulici zastavili dvaadvacetiletého muže z Třebíčska v osobním autě Volvo. Nadýchal půl promile alkoholu a dále vyšlo najevo, že má až do ledna příštího roku zakázáno řídit motorová vozidla.
     Všemi případy se i nadále zabýváme.    

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. července 2014

vytisknout  e-mailem