Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sedm řidičů nesmělo řídit

ZNOJEMSKO: Alkohol, drogy a zákaz činnosti u řidičů během víkendu. 

     Během soboty a neděle jsme přistihli šest mužů a jednu ženu, kteří řídili vozidla v rozporu se zákonem. Většina uvízla v policejní síti v rekreační oblasti u Vranova nad Dyjí.
     Pětatřicetiletou ženu z Brna jsme kontrolovali poblíž zříceniny hradu Cornštejn. Jela tudy s VW Golf v neděli před třetí hodinou odpolední. Řidičský průkaz nepředložila a zjevně byla pod vlivem drog. V evidencích jsme zjistili, že její řidičský průkaz byl platný naposledy v roce 2010. Test na přítomnost drog v těle pak potvrdil marihuanu a pervitinu, s čímž také žena souhlasila a užití těchto látek doznala.   
     V neděli před desátou hodinou dopolední odjížděl od Vranovské přehrady devětadvacetiletý muž z Královéhradecka s VW Golf. Řidičský průkaz nepředložil a vzápětí vyšlo najevo, že má tuto činnost zakázanou až do května příštího roku.
     1,12 promile alkoholu v krvi měl devatenáctiletý mladík s trvalým bydlištěm na Slovensku, jehož jsme zastavili přímo ve Vranově nad Dyjí v neděli o půl šesté ráno. Pokračovat v jízdě s osobním vozidlem Fiat jsme mu zakázali a řidičský průkaz zadrželi. Výsledek jeho dechové zkoušky byl za uplynulý víkend nejvyšší. Další čtyři hodnoty nepřesáhly hranici jednoho promile. Mezi pěti opilými řidiči byl i jeden cyklista. Toho jsme zjistili v obci Šanov. Na jízdním kole tam jel v sobotu v deset hodin večer a v krvi mu proudilo 0,77 promile alkoholu. Jednalo se o jedenačtyřicetiletého muže z Berounska.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 13. července 2015

vytisknout  e-mailem