Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sedmatřicet objasněných případů

TRUTNOVSKO - Poškození vyčíslili škodu na necelých 500 tisíc korun. 

Vloupání do restauraceVloupání do restaurace
V pondělí ráno 28. 4. 2014 zadrželi trutnovští kriminalisté v jedné z obcí na Trutnovsku dvaadvacetiletého mladíka, který se měl na Trutnovsku a v okresech Semily, Mladá Boleslav a Jičín dopouštět majetkové trestné činnosti.
Na základě zajištěných stop a dalších důkazních prostředků detektivové zjistili, že se měl omezený na osobní svobodě na Vrchlabsku, Královédovorsku, Hostinsku a v sousedních okresech dopustil nejméně sedmatřiceti případů, při kterých násilím vnikal do hotelů, restaurací a penzionů. Z napadených restauračních zařízení mizela finanční hotovost, elektronika, tabákové výrobky, alkoholické nápoje a potraviny.
O několika ze spáchaných skutků jsme širokou veřejnost informovali cestou tiskových zpráv. Jedním z posledních zveřejněných případů je násilné vniknutí do jedné z restaurací v obci Rudník. Přivolaní policisté ohledáním místa činu a následně provedeným šetřením zjistili, že „nezvaný host“ z objektu odcizil notebook včetně brašny, finanční hotovost, peněženku, dva mobilní telefony a dvě platební karty. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 52 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody, krádeže provedené vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky.
Vypáčený trezorVypáčený trezor
Díky výborně odvedené práci trutnovských detektivů mohl v úterý 29. 4. 2014 komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Trutnov proti omezenému na osobní svobodě zahájit trestní stíhání pro přečiny krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci, za které může soud v případě vyslovení pravomocného rozsudku uložit trest odnětí svobody až na pět let. 
Celková škoda, kterou měl obviněný svým protiprávním jednáním poškozeným způsobit, byla předběžně vyčíslena na částku převyšující 400 tisíc korun.  
Policejní komisař podal cestou Okresního státního zastupitelství v Trutnově návrh na vzetí obviněného do vazby z důvodu obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání nebo že by mohl trestnou činnost opakovat. Dne 30. 4. 2014 soudce Okresního soudu v Trutnově návrhu policejního komisaře nevyhověl a rozhodl o propuštění obviněného na svobodu.
por. Bc. Udo Ertner
30. 4. 2014 v 11:30
                           
Odkazy do noveho okna

Vloupání 1.

Vloupání 1. 

Detailní náhled

Vloupání 2.

Vloupání 2. 

Detailní náhled

Vloupání 3.

Vloupání 3. 

Detailní náhled

Vloupání 4.

Vloupání 4. 

Detailní náhled

Vloupání 5.

Vloupání 5. 

Detailní náhled

Vloupání 6.

Vloupání 6. 

Detailní náhled

Vloupání 7.

Vloupání 7. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem