Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sedmi řidičům jsme zakázali pokračovat v jízdě

ZNOJEMSKO: Byli pod vlivem alkoholu, pervitinu a marihuany. 

     V pondělí dva, v úterý jeden, ve středu dva a ve čtvrtek další dva. To jsou od začátku tohoto týdne počty řidičů, které jsme přistihli pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska. Všichni byli z našeho regionu.
     Pondělí: 
     Již zveřejněná zpráva (viz níže).
     Úterý: 
     Po deváté hodině večerní v obci Našiměřice dvaačtyřicetiletý muž za volantem Fordu Focus nadýchal 1,23 promile alkoholu. 
     Středa:
     O půl druhé odpoledne ve Znojmě řidička pod vlivem pervitinu při dopravní nehodě (viz níže samostatná zpráva).
     Ve čtvrt na tři odpoledne na ulici 17. listopadu ve Znojmě šestatřicetiletý řidič osobního vozu Renault pod vlivem pervitinu a marihuany.
     Čtvrtek:
     V poledne projížděla Moravským Krumlovem s vozidlem Audi A4 žena, jejíž test na drogy byl pozitivní na přítomnost pervitinu. Sama užití této drogy také potvrdila. Řidičský průkaz jsme jí zadrželi a další jízdu zakázali.
     Pár minut po půl čtvrté hodině odpolední v obci Tvořihráz jel s osobním autem Renault jedenačtyřicetiletý muž, který nepředložil vůbec žádné doklady. Na první pohled bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Sám to i přiznal, ale dechovou zkoušku na místě i lékařské vyšetření odmítl. Jedná se o muže, jenž v polovině letošního března jel v dopoledních hodinách se stejným autem obcí Únanov a za to, že byl tehdy pod vlivem extáze, přišel na místě o řidičský průkaz. Jeho dalším protiprávním jednáním se zabýváme. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. srpna 2015

vytisknout  e-mailem