Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sehraní lapkové za mřížemi

Karvinsko - havířovským kriminalistům se podařilo objasnit přes čtyřicet vloupání.... 

Početné skupině pachatelů bylo prokázáno spáchání další skutků se škodou přesahující dva miliony. V současné době mají na svém kontě přes 40 případů vloupání. Na jaře letošního roku jsme Vás informovali o devítičlenné skupině pachatelů, která se dopustila na území Karvinska přes dvacet vloupání do různých objektů.
Včera 1. listopadu 2012  policejní komisař trestní stíhání těchto osob rozšířil o dalších 20 skutků. Touto rozsáhlou majetkovou kriminalitou se havířovští kriminalisté zabývají zhruba osm měsíců. V průběhu předešlých případů, kriminalisté postupným vyhodnocováním a prověřováním informací, stop a důkazů objasnili další vloupání do různých objektů. Někteří pachatelé, po předložení důlazů, začali s kriminalisty spolupracovat.
Skupina devíti mužů, ve věkovém rozmezí od 21 do 56 let, se vzájemně znala z dřívější doby. Byli velmi dobře sehraní, zruční, překážky při krádežích zdolávali velmi rychle. Jejich cílem se stávaly komerční objekty a provozovny. V několika případech se vloupali do smutečních síní. Při krádežích se zaměřili na peníze, elektroniku, trezory, cigarety i alkohol. Předpokládáme, že konečná škoda přesáhne dva miliony.
Hlavním pachatelům hrozí odnětí svobody od dvou do osmi let. To je většina skupiny, celkem šest mužů. Zbytek, tři pachatelé, jsou ohroženi nižšími tresty.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem