Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šel po nářadí

VSETÍNSKO: Při vloupáních do kůlen vznikla škoda za více jak sedmdesát tisíc korun. 

Policisté z Rožnova pod Radhoštěm řeší dvě vloupání do kůlen v Zašové a Horní Bečvě. Celkem se ztratilo nářadí za více jak sedmdesát tisíc korun.

V předcházejících dvou týdnech před sobotou se vloupal do samostatně stojící kůlny v obci Zašová dosud neznámý pachatel. Vypáčil vrata kůlny a bral vše, co mu přišlo pod ruku. Zahradní sekačka, křovinořez, vodní čerpadlo, motorová pila a ruční vrtačka. Vše za více jak pětačtyřicet tisíc korun ke škodě čtyřiašedesátileté majitelky z Rožnova pod Radhoštěm. Obdobný scénář mělo i vloupání v obci Horní Bečva. Tam vypáčil neznámý pachatel dveře do kůlny v době od minulé neděle do pátku. Zajímalo ho uložené elektronářadí jako vrtačky, brusky, horkovzdušná pistol. Nepohrdl ani elektrickým kabelem a motorovou pilou. Čtyřicetileté ženě z Ostravy tak způsobil škodu za téměř třicet tisíc korun. Oba skutky jsou trestným činem krádež, za který pachateli při dopadení a usvědčení hrozí až dva roky vězení.

Kůlny a rekreační budovy jsou častým terčem zlodějů. Zaměřují se na ně právě v době, kdy tyto objekty delší dobu nenavštěvujeme a nekontrolujeme. Kromě kvalitního zajištění i s využitím elektronického zajištění je právě častá kontrola a sledování podezřelého pohybu osob a vozidel doporučeným preventivním opatřením. V případě, kdy nějakou podezřelou skutečnost zjistíme, informujme o tom policii a to i prostřednictvím linky 158.

 

15. února 2016, nparp. Bc. Vladislav Malcharczik

 

 

vytisknout  e-mailem