Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Senior Animal Trainer

Noví absolventi posouvají hranice možností výcviku policejních psů. 

V polovině prosince se v Býchorech konaly závěrečné zkoušky druhého navazujícího stupně vzdělávacího programu trenérské školy Animal Training Academy (ATA), nazývaného „Senior Animal Trainer“. Tento inovativní projekt přináší do oblasti policejní kynologie rozšíření znalostí policistů o nové poznatky z oblasti chování psů a zvířat obecně, opírající se o vědecké základy. Moderní trénink psů se tak stává neoddělitelnou součástí přípravy policejních kynologů ve službách Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR.

 

Juniorní absolventi prošli komplexním školením, které jim umožnilo prohloubit znalosti jednotlivých forem učení psů a pochopit jejich praktické uplatnění v moderním tréninku psů. Získali detailní povědomí o tréninkových plánech, správném pořadí budování chování, jednotlivých fázích cviků a důležitosti řetězců a sérií chování.

 

Kromě využití podmíněných a nepodmíněných reflexů a útlumů bylo vzdělávání zaměřeno i na umění využití různých pomocných nástrojů v tréninku a vysvětlení důležitosti stanovení strategií odměňování. Absolventi tak získali široký a hluboký pohled na psychologii a behaviorální aspekty výcviku psů.

 

Tuto akademickou výzvu absolventi zdárně zakončili závěrečnými zkouškami, čímž se stali držiteli certifikátu absolventů ATA trenérské školy 2. stupně - „Senior Animal Trainer“. Jejich úspěch je odměnou za tvrdou práci, odhodlání a představuje důležitý krok v posilování profesionálního standardu v oblasti služební kynologie a hipologie Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezídia České republiky.

 

Jiří Ščučka, klíčová postava vzniku vzdělávacího programu, poznamenal: „Je mi velkou ctí podílet se na programu policejního vzdělávání a spolupracovat s takto zapálenými profesionály.“

 

Srdečně gratulujeme všem absolventům a s očekáváním sledujeme jejich další přínos v oblasti výcviku a práce s našimi čtyřnohými přáteli.

 

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
19. prosince 2023
autor foto: Jiří Ščučka

vytisknout  e-mailem