Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Senior boural do stromu

CHOMUTOV - Pil alkohol, nepřipoutaný řídil a skončil ve stromě, Na návštěvě kradl, Napadení na ulici..... 

Senior boural
Dopravní policisté vyšetřovali včera kolem páté hodiny odpoledne dopravní nehodu vozidla Škoda Octavia. Řidič, muž ve věku 77 let z Chomutova, jel s vozidlem ve směru od I. Mlýna směrem do města. Svůj život ohrozil tím, že se za jízdy řádně nepřipoutal bezpečnostním pásem. Na silnici pravděpodobně nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku a čelně narazil do kmene vzrostlého stromu. Na místě provedená dechová zkouška potvrdila, že senior před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,65 a 1,61 promile. Řidič utrpěl těžká zranění, na vozidle vznikla škoda za 50 tisíc korun. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí podezřelému v případě odsouzení peněžitý trest nebo až tříletý trest odnětí svobody.   
 
Na návštěvě kradl
30letý Chomutovák využil pozvání na návštěvu do bytu známé v Hornické ulici ke krádeži. Když na nějakou dobu poškozená z bytu odešla, sebral jí dvě horská jízdní kola v hodnotě 20 tisíc korun. Muž byl následně zadržen a muži zákona mu sdělili podezření z krádeže. Ve vyšetřování pokračují chomutovští policisté.
 
Napadení na ulici
Jirkovští policisté vyšetřovali incident, ke kterému došlo v ulici Mostecká. 45letý muž zde zaútočil po předchozí slovní rozepři na poškozeného muže ve věku 37 let z Chomutova. Co incident vyprovokovalo je předmětem dalšího vyšetřování, muž je podezřelý z výtržnictví.
 
Drahé sázení
Žena z okresního města naletěla podvodníkům, kteří ji připravili o peníze. Muže ve věku 22 a 26 let požádala, aby z účtu vybrali peníze a ty použili na sázení. Souhlasila s výběrem hotovosti ve výši 500 korun. Oba muži kartu převzali, ale provedli další výběr bez souhlasu majitelky ve výši 9496 korun. Získané peníze také použili na sázení. Po zjištění uvedené skutečnosti se žena obrátila na policii a jednání oznámila. V případ odsouzení hrozí oběma až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Některé poškodil, jiné sebral
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který se v městském parku zaměřil na odpadkové koše. Šest kusů plastových nádob na odpadky odcizil a dalších pět poškodil. Městu tak vznikla celková škoda ve výši 19 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a poškození cizí věci. 
 
Svítí, neplatí
44letý muž z Klášterce nad Ohří je podezřelý z krádeže. V bytě kde bydlí, v Budovatelské ulici, odebírá od května 2012 elektrickou energii, za kterou ovšem řádně neplatí. Rozvodným závodům tak způsobil škodu za téměř 49 tisíc korun. Případ vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Chtěl se pomstít
Chomutovští kriminalisté prověřovali loupež, která se stala v jednom z bytů na Spořické ulici. 34letý muž měl po poškozeném nejdříve požadovat peníze, pak ho napadl a nakonec sebral hotovost ve výši 120 korun a mobilní telefon. Z bytu nakonec utekl. Policisté ale zjistili, že k loupeži nedošlo. Poškozený si všechno vymyslel a jako důvod uvedl, že se s podezřelým pohádal a měl na něj zlost. Vyšetřování loupeže bylo odloženo.
 
Kradl v klubu
30letý Chomutovák navštívil klub ve středu města. Při této příležitosti odcizil z baru volně položený mobilní telefon poškozeného v hodnotě 4800 korun. Jelikož byl za obdobné jednání v nedávné minulosti pravomocně odsouzen, čeká na něj i v tomto případě obvinění z krádeže.
 
5. března 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 
 

vytisknout  e-mailem