Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Senior je v pořádku doma

CHOMUTOV - Nejdříve zvonil, Krádež zopakoval..... 

Senior je v pořádku doma
Včera jsme pátrali po 88letém muži z Chomutova, kterého pohřešoval syn. Policisté následně zjistili, že seniora naposledy viděli v místě trvalého bydliště na sídlišti Kamenná v neděli v dopoledních hodinách. Z domova odešel a od té doby nepodal o sobě žádnou zprávu. V minulosti byl již jedenkrát pohřešován, a proto se ihned rozeběhla pátrací akce. Hlídky prohledaly okolí, nádraží, policisté prověřili nemocnice a bylo vyhlášeno pátrání v tisku. Včera v odpoledních hodinách se hledaný senior vrátil v pořádku domů.   Z uvedeného důvodu bylo vyhlášené pátrání ukončeno.
 
Nejdříve zvonil
Pokus krádeže a porušování domovní svobody vyšetřují chomutovští policisté. Majitelka domu v Komenského ulici oznámila pokus vloupání. Neznámý pachatel nejdříve zazvonil, když na zvonek nikdo nereagoval, vnikl na pozemek a v zadní části se pokusil dostat do domu. S přítomností oznamovatelky jistě nepočítal, když ho vyrušila, na nic nečekal a z místa utekl. Po totožnosti neznámého pátrají policisté.
 
Krádež zopakoval
Z krádeže je podezřelý 28letý muž z Mostu. Před okresním soudem Most stál za krádeže v loňském roce. Jedno potrestání mu zřejmě nestačilo, protože při návštěvě chomutovského marketu odcizil v oddělení elektro vystavené přenosné rádio v hodnotě 299 korun. Za pokladnami byl následně zadržen a předán přivolaným policistům. Muži bylo sděleno podezření z krádeže, za uvedený čin mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až tři roky.
 
Zloděj v domě
Neznámý vandal řádil v Klášterci nad Ohří. Na Ohřecké louce vnikl do neobydleného rozestavěného rodinného domu. Rozbil několik plastových oken, v podkroví vytrhal izolaci, poškodil stěnu, poškodil mříž na okně a z domu sebral různé ruční nářadí. Celková škoda se vyšplhala na téměř 12 tisíc korun. V případě dopadení bude obviněn z krádeže a poškození cizí věci.
 
Jeden skončil na zábradlí, druhý jezdil bez dokladů
29letý Jirkovák nezvládl jízdu s vozidlem Opel. Na silnici z Jirkova do Chomutova, při projíždění zatáčky, vyjel mimo vozovku na chodník a narazil do kovového zábradlí přemostění železniční tratě. Provedené dechová zkouška prokázala, že před jízdou požíval alkohol. Přístroj naměřil 1,17 promile v dechu. Na vozidle vznikla škoda za 10 tisíc korun, stejně vysoká škoda pak vznikla na zábradlí. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Stejné obvinění čeká na 21letého muže z Klášterce nad Ohří. Policisté z místního obvodního oddělení ho kontrolovali v době, kdy projížděl s vozidlem Fiat Brava ulicí Dlouhá. Vyžádané doklady sice nemohl ke kontrole předložit, podrobil se ale dechové zkoušce. Při ní nadýchal 1,14 a 1,22 promile. Vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Objasněné vloupání
Od srpna loňského roku pátrali jirkovští policisté po totožnosti neznámého pachatele, který vykradl zaparkované vozidlo na parkovišti v Mládežnické ulici. Nyní sdělili podezření z krádeže a poškození cizí věci 25letému muži z Kadaně. Z auta sebral nejen doklady k vozidlu, ale i autorádio. Kromě toho poškodil středovou přístrojovou desku, čímž se celková škoda vyšplhala na 11 tisíc korun.
 
Chystal se na vánoce
Do prodejny v Přemyslově ulici vnikl několik dní před loňskými vánočními svátky 31letý Chomutovák. Na místě odcizil přes dvě stovky různých dětských hraček. Několik jich sice při útěku z místa ztratil, ale i tak se celková škoda vyšplhala na 23 tisíc korun. Obvinění z krádeže mu sdělili chomutovští policisté.
 
21. ledna 2014
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem