Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Senior jel jako závodník

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli v průměru deset rychlých řidičů denně.  

 

Jak v uplynulých sedmi dnech, tak v týdnu předchozím, přistihli policisté přes sedmdesát řidičů, kteří jeli rychleji, než je v daných úsecích dovoleno. Nejvýrazněji porušil rychlostní limit šestašedesátiletý muž z Prahy, který v sobotu po poledni svištěl kolem Kunovic rychlostí 158 km/h, i když by v těchto místech měl jet maximálně 90 km/h. Dopravní policisté jej zastavili a vzhledem k závažnosti přestupku a dalším okolnostem uložili řidiči mercedesu kauci ve výši deseti tisíc korun. Senior mohl v jízdě pokračovat až poté, co uhradil uloženou kauci. O den později to byl například sedmapadesátiletý muž z Uherského Hradiště, který ve své octavii jel kolem Starého Města rychlostí 135 km/h. Za takto rychlou jízdu mu ve správním řízení hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

Byly dvě hodiny po začátku středy, když dopravní hlídka zastavovala v Uherském Brodě na Masarykově náměstí řidiče audi. Řidič nezastavil, ale snažil se policistům ujet. Mezitím, než ho policisté zastavili, projel několika ulicemi. V ulici Dolní Valy dokonce havaroval, protože při rychlé jízdě dostal smyk a najel na vyvýšený chodník. Když se snažil smyk vyrovnat, narazil do rohu zídky rodinného domu. To ho ale nezastavilo a v nebezpečné jízdě pokračoval dál. Jeho jízda skončila po deseti minutách v ulici Pod Valy. Tam řidiče zastavili uherskobrodští policisté a dali mu dýchnout. Na přístroji se ukázala hodnota 2,1 promile alkoholu. Řidič přiznal, že vypil litr a půl piva. Naštěstí při jeho jízdě nebyl nikdo zraněn. Škoda na autě se odhaduje na sto deset tisíc korun a na poničené zídce na tisíc korun. Dvaadvacetiletý řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříleté vězení včetně až desetiletého zákazu řízení.

Dalšího opilého řidiče, kterého policisté při řízení přistihli zhruba ve stejnou dobu, nemuseli honit, ale našli jej na čerpací stanici v Jarošově. Dvaačtyřicetiletý řidič přijel s osobním citroenem na benzinku, i přesto, že měl v dechu 1,89 promile alkoholu. Uherskohradišťští policisté jej na benzince zadrželi a eskortovali na policejní oddělení. Až muž vystřízlivěl, sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu s trestní sazbou až ročního vězení a až desetiletým zákazem řízením.

 


 


 


 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 12. – 18. 4. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

12. – 18. 4. 2013

5. – 11. 4. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

4

2

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

76

72

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

21

14

Nepoužití bezpečnostních pásů

13

10

Telefonování za jízdy

25

35

Špatný technický stav vozidla

23

39

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

1


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem