Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Senior od nehody nejdřív ujel

ÚSTÍ NAD LABEM - Senior pod vlivem alkoholu způsobil malou dopravní nehodu. 

Policejní komisař sdělil podezření 70letému muži z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Tento muž jako řidič osobního vozidla Nissan dne 12.7. krátce před pátou hodinou odpoledne v obci Povrly v ulici Lužecká při vyjíždění z řady zaparkovaných vozidel do jednoho z nich naboural. Po nehodě z místa odjel, ale po chvilce se vrátil a vyčkal příjezdu policistů. Již při pohledu na řidiče bylo zřejmé, že před jízdou pil alkohol, což potvrdila i pozitivní dechová zkouška s výsledkem 2,14 promile.

Maření jako maření
Neštěmičtí policisté šetří případ trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý 21letý muž byl kolem půl tření ráno v ulici Peškova kontrolován policejní hlídkou při řízení vozidla Peugot 406. Při této kontrole bylo zjištěno, že řidič má až do července příštího roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Rovněž neštěmičtí policisté šetří případ další Maření výkonu úředního rozhodnutí, ale z jiného ranku. Podezřelý 33letý muž bez závažného důvodu nenastoupil výkon trestu odnětí svobody, kdy mu tato výzva byla vydána na základě rozhodnutí soudu. Policisté jej vypátrali, sdělili podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a tento odsouzený byl následně eskortován do věznice.

Policisté vypátrali celostátně a i v zahraniční hledaného muže
Ústeckým policistům se včera v dopoledních hodinách podařilo vypátrat 39letého muže, na kterého byl vyhlášen Evropský zatýkací rozkaz. Tento muž byl v pátrání pro německé kolegy,. Zadržený se v Německu dopustil majetkové trestné činnosti. V nejbližší době Krajský soud rozhodne o jeho vydání.

Ústí nad Labem 28.8.2014
por. veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

 

vytisknout  e-mailem