Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Senior přišel o 50 tisíc korun

ZLÍNSKO: Poznáváte muže na videozáznamu? 

O padesát tisíc připravili 1. září v 16.00 hodin čtyři neznámí pachatelé jednaosmdesátiletého seniora z Luhačovic u místního nákupního střediska. Zastavili svým vozidlem za jeho zaparkovaným vozem, zabránili mu tím v odjezdu a vhazovali mu do auta různé předměty, o které ale neměl zájem. Po každém vhozeném předmětu trvali na tom, aby jim za něj muž zaplatil. Muž ze strachu postupně vytahoval z kapsy jednotlivé bankovky, které předtím vybral na poště. Jakmile měl prázdnou kapsu, muži z místa odjeli. Seniorovi zůstalo po jejich odjezdu v autě několik parfémů, hodinek, nářadí a elektronika.

Kriminalisté tento případ prověřují jako podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což hrozí pachatelům v případě jejich vypátrání trest odnětí svobody až na 12 let.

V této souvislosti pátráme po muži na videozáznamu. Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by mohl být, volejte na linku tísňového volání policie.

Děkujeme.

! Nemůžeme vyloučit, že podobných krádeží mohou mít stejní pachatelé na svědomí víc. Pokud by se vám stala podobná situace, určitě za věci, které nechcete, neplaťte. S největší pravděpodobností se v těchto případech jedná o kradené zboží. V případě potřeby volejte na linku 158 !

https://youtu.be/SJohZcZAmlU

5. října 2023, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem