Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Senior přišel o celý důchod

LIBEREC - O celý důchod připravila seniora přímo na poště dvojice mladých lidí. Všimla si, že peněženku zapomněl na odkládacím stolku . . . 

O peněženku s celým důchodem přišel 83letý senior z Liberce. Ihned poté, co si peníze na přepážce vyzvedl, je uložil do peněženky. Zřejmě ale v roztržitosti zapomněl peněženku se všemi penězi a doklady na odkládacím stolku a odešel. K odcizení peněženky došlo v červnu, od té doby prováděli policisté šetření a snažili se zjistit konkrétní osobu, která seniora okradla.

Policistům se podařilo v těchto dnech případ zdárně objasnit a obvinit i konkrétní osoby. Přispěly k tomu zejmény záznamy z několika bezpečnostních kamer, nejen z pošty, ale i z centra města, které policisté detailně prověřovali. A jak z nich vyplynulo, nebyli na poště jen slušní a poctiví lidí. Své záležitosti si na poště vyřizovala i mladá dvojice s dětskem v kočárku. Žena chvíli zapomenutou peněženku pozorovala, pak ji vzala a uschovala v tašce na kočáru. Následně raději odešla ven a čekala na partnera, až si  zde vyřídí potřebné záležitosti.

Právě takto popisovala žena celou událost i policistům. Při výslechu sdělila rovněž to, že následně zamířili s přítelem do Intersparu. Ten pak peněženku spláchl do glozetu, předtím z ní samozřejmě peníze vytáhl. Za část pak nakoupili v prodejně. Svého činu žena velmi litovala a omlouvala ho zoufalou finanční situací, kdy jsou oba nezaměsntaní a starají se o několikaměsíčního potomka. Nijak je už nezajímalo, do jaké situace dostali seniora tím, že ho připravili o peníze.

Jak 22letou ženu, tak i jejího o rok staršího přítele, který se k celé záležitosti odmítl vyjádřit, již policisté obvinili ze dvou trestných činů. A to z krádeže dle § 205 odst. 1a), a dále ze zatajení nálezu dle § 219 odst. 1 trestního zákoníku. Ten vymezuje v těchto případech až dvouleté tresty odnětí svobody.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
22. 8. 2014
 

 

vytisknout  e-mailem