Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Senior přišel o úspory

PELHŘIMOVSKO: Laskavost a ochota se nevyplatila.  

Staré Bříště - Další případ okradeného seniora řeší humpolečtí policisté. Vše se odehrálo ve čtvrtek 4. listopadu krátce po 14,30 hodině v obci Staré Bříště na Humpolecku. K domu pětasedmdesátiletého seniora přijelo osobní vozidlo, ze kterého vystoupily čtyři osoby. Jeden muž a tři ženy snědé tváře vešly na zahradu u domu a po seniorovi, který vyšel z domu, žádaly vodu do chladiče. Ten jim přinesl studenou vodu, oni však chtěli vlažnou. Proto se senior vrátil do domu. To mu ovšem již v patách byla povedená skupinka osob. Přes seniorův odpor začaly osoby prohledávat dům. Když nalezli finanční hotovost, okamžitě dům opustili. Pětasedmdesátiletý senior přišel o své úspory ve výši dvacet tisíc korun.
 
 
Od počátku roku evidují pelhřimovští policisté již 18 případů okradení seniorů. Z toho ve druhém pololetí je to již 10 případ. Celkem tak senioři přišli o více jak 410.000 korun.
 
Mezi nejčastější záminky z druhého pololetí patří nákup selat, prodej domu ve vesnici, žádost o vodu na pití, zapůjčení tužky, doplnění vody do chladiče. 
 
 Policisté radí:
  • - větší finanční hotovost uložte do banky,
  • - domy zamykejte, i když jste na zahradě,
  • - klíč od domu nenechávejte na obvyklých místech (květináče, rohožka apod.),
  • - okna při odchodu zavírejte,
  • - při očekávané neznámé návštěvě pozvěte do bytu příbuzné nebo známé,
  • - při výskytu neznámých podezřelých osob ve vaší obci oznamte tuto informaci na obecním úřadu nebo volejte linku 158 -    policii.  

 

por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
5. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem