Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Senior se lupiče nezalekl

ČESKÁ LÍPA - Vzal na něj hůl. 

     Minulou středu kolem 21. hodiny zazvonil na dveře rodinného domku na Mimoňsku mladík, který po otevření požádal 83 letého majitele, zda by ho vpustil na jeho zahradu, kam mu údajně spadl míč. Senior mu vyhověl, ovšem ve chvíli, kdy se k němu návštěvník přiblížil na velmi krátkou vzdálenost, vytáhl  schovaný nůž a začal přitom na majitele domu křičet, ať mu odevzdá své peníze.

     Seniora tím kupodivu nijak nezastrašil, naopak ho svým chováním velmi popudil. Proto vzal do ruky hůl a proti mladíkovi se s ní pořádně rozpřáhl s úmyslem se tvrdě bránit. Mladík před vážně hrozícím výpraskem utekl. Na své požadavky přitom docela zapomněl. Důchodce pak přivolal policisty, kteří teprve 17 letého lupiče zadrželi do jedné hodiny po přijetí oznámení, a to díky profesionální práci policejního psovoda a jeho služebního psa  a pohotovosti policistů pořádkové služby.

     Vyšetřovatelka ho po zadržení obvinila z loupeže a dala podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Soudce  se nakonec s jejím názorem neztotožnil,  a tak si mladistvý obviněný na svůj rozsudek počká na svobodě. Hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Ivana Baláková
17. 7. 2012 

vytisknout  e-mailem