Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Senior se stal obětí agresora

BEROUNSKO – Policisté hledají poškozeného muže a další svědky. 

Hořovičtí policisté byli včera v 09,20 hodin přivoláni na místo události, ke které došlo v prostorách Penny marketu v Hořovicích. V tomto obchodě se nacházel třicetiletý muž, který se vůči ostatním nakupujícím začal chovat vulgárně a agresivně, slovně je urážel a vyhrožoval zabitím. Z prodejny poté přešel na tamní parkoviště, kde kopal do zaparkovaných osobních automobilů a v napadání lidí pokračoval. Jeden ze seniorů, který z místa odjížděl, zřejmě vozidlem tovární značky Škoda Octavia, byl údajně agresorem donucen zastavit a vystoupit, následně měl seniorovi vyhrožovat smrtí a z jeho vozidla ho vytáhl násilím. Poškozenému se nakonec podařilo z místa ujet.

Po příjezdu policejní hlídky na místo byli policisté rovněž atakováni ze strany agresora a to jak vulgárními urážkami, tak výhružkami smrtí. Na výzvy policistů, aby upustil od svého protiprávního jednání, nereagoval a policisty se snažil fyzicky napadnout. S ohledem na tuto skutečnost byli muži zákona nuceni proti němu použít donucovací prostředky a následně byl eskortován na policejní služebnu v Hořovicích. Ve svých slovních urážkách a vyhrůžkách pokračoval i na policejní služebně, zároveň úmyslně tyto prostory znečišťoval, kdy tyto pomočil a na policisty a všude kolem sebe plival. S ohledem na jeho psychický stav byli na místo přivoláni záchranáři. Agresor byl navíc pod vlivem alkoholu.

V současné době čelí muž podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Právní kvalifikace však nemusí být konečná, neboť policisté zjišťují, zda muž nepoškodil některému z řidičů zaparkovaný automobil a zároveň potřebují, aby se přihlásil napadený senior, kterému agresor vyhrožoval a vytáhl ho z jeho vozidla za pomocí násilí. Žádáme proto tohoto seniora a všechny svědky celé události nebo další poškozené, aby kontaktovali policisty na Obvodním oddělení Hořovice tel. 974 872 710.

Třicetiletý agresor byl v prosinci roku 2015 odsouzen Okresním soudem v Berouně, kdy mu byl uložen podmíněný trest za spáchání trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě, které se dopustil v Berouně, kdy na autobusové zastávce U Černého koně úmyslně zaútočil na projíždějící vozidlo RZS. Do vozidla RZS vhodil skleněnou lahev, které tímto poškodil. Sanitka v tu dobu převážela pacientku.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
3. května 2016

vytisknout  e-mailem