Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Senior za volantem zkolaboval

JESENÍK - Duchapřítomná manželka převzala řízení a vůz zastavila. 

V pondělí 4. září 2023 krátce po deváté hodině dopoledne oznámil na policejní tísňovou linku řidič osobního auta, že do jeho vozu na ulici Šumperské v Jeseníku zezadu najelo nějaké červené auto, které pak odjelo směrem do centra. Po příjezdu na místo události policisté záhy zjistili, co se vlastně stalo, a našli také neznámé červené vozidlo.

Červený vůz Dacia Sandero řídil 71letý muž, který cestoval se svojí manželkou, dcerou a vnučkou. Jeli po ulici Šumperské ve směru od Domašova na centrum. Řidiče však postihla náhlá zdravotní indispozice a auto vyjelo do protisměru. Manželka sedící vedle na sedadle spolujezdce okamžitě zareagovala a uchopila volant. Vozidlo se jí podařilo vrátit zpět do správného jízdního pruhu, ale protože ze své pozice nemohla ovládat také brzdový pedál, jejich auto narazilo zezadu do před ním jedoucího vozu Opel Astra. Žena ve snaze nezpůsobit větší škodu opel objela. Během další jízdy se v jednu chvíli jejich auto dostalo moc blízko ke svodidlům na pravé straně a odřelo je. Aby vůz zastavila, otočila žena klíčem v zapalování a vypnula motor. Auto pak začalo zpomalovat. Žena ještě zatáhla ruční brzdu a nakonec se jí podařilo vůz zastavit při pravém okraji silnice.

Řidič skončil v péči záchranářů, kteří jej posléze převezli do jesenické nemocnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 120 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Marie Šafářová
5. září 2023

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda v Jeseníku

Dopravní nehoda v Jeseníku 

Detailní náhled

Dopravní nehoda v Jeseníku

Dopravní nehoda v Jeseníku 

Detailní náhled

Dopravní nehoda v Jeseníku

Dopravní nehoda v Jeseníku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem