Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniora hledal i vrtulník

LOUNY - Pohřešovaný byl nalezen živý a zdravý. 

Rozsáhlá pátrací akce proběhla v pátek na Lounsku. V obci Úherce se ztratil 86letý senior. Kolem 11. hodiny dopoledne odešel ze svého bydliště a o svém odchodu nedal nikomu vědět. Protože starý pán trpí zdravotními problémy, rodina se bezprostředně po zjištění jeho zmizení obrátila na policii, která rozjela po pohřešovaném pátrání. Kromě policistů pořádkové policie Územního odboru Louny byli do akce zapojeni i kriminalisté, dopravní policisté a policisté Speciální pořádkové jednotky Ústí nad Labem. Pátrání se rovněž zúčastnili i dobrovolní hasiči a následně byl na pomoc při pátrání v terénu přivolán i vrtulník. Policisté požádali o spolupráci i své kolegy z kladenského okresu. Prováděli prověrky ve zdravotnických zařízeních, na nádražích, v možných místech výskytu, pátrali v blízkém okolí i rozlehlém terénu. Bohužel pátrání žádný kladný výsledek nepřineslo. Krátce před desátou hodinou večer byla policistům konečně oznámena příznivá zpráva. Rodina volala, že pohřešovaného nalezla na ulici v Kladně a již ho vezou domů. Senior byl nezraněný a v pořádku, pátrací akce mohla být odvolána.
 
Kradli v bývalém kravíně
 
Dva muži, kteří koncem září kradli v bývalém zemědělském statku v Buškovicích, skončili na policejní služebně. Tehdy vnikli do objektu kravína a odstřihali tam 80 kusů zářivek. Z těch následně demontovali zářivkové tlumivky. Poškozením elektroinstalace způsobili škodu kolem dvaceti tisíc korun. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté oběma mužům ve věku 26 a 40 let z Podbořanska podezření z přečinu poškození cizí věci.  
 
Opilý boural, od nehody ujel
 
V sobotu, kolem jedné hodiny v noci, došlo v Komenského ulici v Kryrech k dopravní nehodě, za kterou stojí alkohol. Pětatřicetiletý řidič s osobním vozidlem Mazda nezvládl řízení a při jízdě ve směru k ulici Za Stodolami narazil do zaparkovaného automobilu zn. Toyota Yaris. Z místa dopravní nehody pak ujel. Policisté jej bezprostředně po spáchání této nehody vypátrali v místě bydliště a převezli zpět na místo nehody. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger mu naměřili nejprve 1, 41 promile alkoholu v dechu a následně 1, 19 promile. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látka. Ke zranění osob při nehodě naštěstí nedošlo.
 
U Tesca se vloupal do auta
 
V neděli odpoledne se do uzamčeného a zaparkovaného vozidla u prodejny Tesco v Husově ulici v Žatci vloupal dosud nezjištěný pachatel. Během několika desítek minut z něj odcizil odloženou tašku s oblečením a s hračkami, dále peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Svým jednáním tak poškozené způsobil škodu za 7 200 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.
 
Vykradené sklepy
 
V minulých dnech vnikl do sklepních prostor jednoho obytného domu v žatecké ulici Jaroslava Vrchlického dosud neznámý pachatel. Ze sklepní kóje odcizil horské kolo v hodnotě 1 500 Kč.    
Další jízdní kola zmizela ze sklepní kóje jednoho domu v Lenešicích. V minulých dnech se do těchto prostor vloupal neznámý pachatel a odcizil dva horské bicykly, vrtačku, prodlužovací kabel a další věci, čímž způsobil škodu za 3 350 Kč.
Na obou případech policisté pracují, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 25. listopadu 2013
 

vytisknout  e-mailem