Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniora oloupil na ulici

MOSTECKO - Lupič okradl důchodce, soud ho poslal do vazby; Motoristé přišli o věci, nezajistili si svá auta. 

Okresní soud v Mostě poslal do vazby 28letého muže z Mostu, kterého vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Případ objasnili kriminalisté. Podle nich měl obviněný přepadnout a okrást staršího muže. Ten se koncem ledna vracel domů z nákupu a na rohu křižovatky na sídlišti Zahradní ho měl neznámý pachatel udeřit zezadu do hlavy. Poškozený po útoku upadl na zem, a když se probral, zjistil, že ho kdosi obral o mobilní telefon, osobní doklady, cigarety a také mu chyběla francouzská hůl. Napadený senior utrpěl povrchová poranění a loupeží mu byla způsobena hmotná škoda ve výši 2 680 korun. Odcizené věci kriminalisté již nezajistili. Vyšetřovatel po obvinění podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání a mostecký soud vazbu na Mostečana uvalil.

Filutové kradli z otevřených aut
Mostečtí policisté šetří dva případy, kdy neznámí pachatelé kradli včera z nezajištěných vozidel. Cizí peněženku si kdosi přivlastnil v ranních hodinách v Mostě na parkovišti ve starší zástavbě města poblíž jedné provozovny. Tam stálo nákladní vozidlo, které si řidič nezajistil, čehož využil nějaký poberta a z kabiny vozidla odcizil portmonku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku tři tisíce korun. Zloději hrozí za tento přečin až dvouletý trest odnětí svobody. 

Jiný lapka se dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu zločinu krádeže, za který mu v této době může soud uložit trest odnětí svobody na dva roky až osm let. Ten využil situace, kdy řidička nezajistila vůz a odešla na nákup. Při příchodu zpět na parkoviště zjistila, že jí z auta zmizel notebook a další věci, vše v celkové hodnotě devět tisíc korun. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 8. dubna 2020

vytisknout  e-mailem