Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniora oloupil o televizi

MOSTECKO - Se seniorem se seznámil na ulici, navštívil ho a okradl, šel do vazby; Má čtyři roky zákaz řízení a přesto řídil auto. 

Ze zločinu loupeže čelí obvinění 19letý mladík ze Sokolovska. Podle policistů měl minulý měsíc oloupit v domě na mosteckém sídlišti jednoho seniora u něj v bytě. S ním se měl seznámit venku, když důchodce několikrát potkal a představil se mu smyšleným jménem. Jednoho květnového večera k němu přišel domů na návštěvu. Jak návštěva dopadne, se senior zřejmě nenadál. Z nového známého se totiž  vyklubal lupič. Uvnitř bytu měl mladík seniora nejprve požádat o zapůjčení 100 korun. Ten to nejprve odmítl, ale posléze byl svolný s tím, že mu něco půjčí. Jenže obviněného již peníze nezajímaly tolik, jako platební karta. To poškozený odmítl. Poté začal být obviněný agresivní a seniorovi měl vyhrožovat násilím. Posléze mu měl odcizit televizi a s ní z bytu odešel. Poškozený vyčíslil škodu na částku 4 000 korun. Utrpěl i lehké zranění. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání mladého muže. Soud mladíka poslal do vazby, kde bude nyní probíhat jeho trestní stíhání. Odcizený televizor obviněný poškozenému po několika dnech vrátil.

Muž má čtyřletý zákaz řízení, přesto řídil
Policisté hlídkové služby stavěli o víkendu v mostecké ulici Vítězslava Nezvala řidiče osobního vozidla značky Škoda. Řidič policistům nepředložil řidičský průkaz. Policisty byl vyzván k provedení orientačního testu na drogy, který byl pozitivní na amfetamin a opiáty. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Šetřením hlídky na místě bylo zjištěno, že motorista má od soudu vydán zákaz řízení motorových vozidel v trvání 48 měsíců platný do roku 2023. Muži v uniformách řidiče zadrželi a převezli ho na policejní oddělení k dalším úkonům. Policisté dopravního inspektorátu nyní 41letému muži z Mostu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 7. června 2021

vytisknout  e-mailem