Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniorce sebral řetízky

CHOMUTOV - Na pachatele už byl podán návrh na vazbu, Autorádio a balík kosmetiky, Obviněn z vloupání.... 

Seniorce sebral řetízky
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který okradl seniorku z ulice Karla Buriana. Zazvonil u jejího bytu, a když žena otevřela dveře, strčil do ní a strhl z krku dva řetízky ze žlutého kovu s přívěsky. Jejich hodnotu žena stanovila na 3200 korun. Jednání pachatele policisté vyhodnotili jako loupež a z uvedeného trestného činu mohli nyní obvinit 20letého Chomutováka. Obvinění si převzal a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Byl totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby.  
 
Autorádio a balík kosmetiky
Vniknutí do vozidla vyšetřují policisté z Kadaně. Na parkovišti před domem v ulici Kpt.Jaroše vnikl zloděj do zaparkované octávie a sebral ovládací panel s autorádiem, televizí a navigací a k tomu přibral i balík s kosmetikou. Majitelka stanovila celkovou škodu na 58 tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Obviněn z vloupání
V listopadu loňského roku se kdosi vloupal do baru v Jirkově. Na místě všechno prohledal a v prostoru za barem odcizil peníze a kartony s cigaretami. Lup uschoval poblíž domu a tam věci policisté také našli. Po vyhodnocení všech získaných informací policisté totožnost pachatele zjistili. Vloupání má na svědomí 23letý místní obyvatel. Obvinění z krádeže a poškození cizí věci za ním putovalo do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.  
 
Peněženku sebral syn
Žena z ulice Vrchlického v okresním městě oznámila na místní oddělení policie zmizení peněženky s hotovostí a platebními kartami. Za pomoci přiloženého PIN kódu pak kdosi vybral z účtu majitelky finanční hotovost, celková škoda se vyšplhala na 5200 korun. Ke krádeži se přiznal 16letý syn poškozené. Potrestán však nebude, neboť matka nedala souhlas s jeho stíháním. Vyšetřování policisté odložili. 
 
Kola bez krytů
25letý muž z Jirkova demontoval v ulici B. Pacholíka ze zaparkovaného vozidla ozdobné plastové kryty v hodnotě 1500 korun. Z lupu se neradoval dlouho, neboť byl zakrátko zadržen. Věci byly předány majitelce. Z následného vyšetřování policisté zjistili, že za krádeže byl odsouzen k nepodmíněnému trestu již v roce 2011 a z trestu byl podmínečně v loňském roce propuštěn. Obvinění z krádeže se nevyhne ani v tomto případě.
 
Dvě krádeže v obchodech
V kadaňském marketu kradl 17letý místní obyvatel. Na zaplacení čokoládových tyčinek neměl 263 korun a tak zboží uschoval pod bundou a pokladnou prošel bez zaplacení. Po zadržení policisté zjistili, že obdobného jednání se dopustil i v loňském roce. Obvinění z krádeže si již převzal.
V chomutovském marketu zase kradl 24letý muž. Vodku v hodnotě 165 korun ukryl a rovněž chtěl odejít bez placení. I on byl však zadržen a předán přivolané hlídce chomutovských policistů. Muži bylo sděleno podezření z krádeže.
 
Zloděje zajímaly kovy
Vloupání do domu v ulici Vršovců vyšetřují chomutovští policisté. Majitel oznámil vniknutí v době, kdy nebyl doma. Zloděje zajímaly věci z kovů. Zmizely totiž kovové kliky, vodovodní baterie, kování se zámkem, nerezové dřezy, kovová peltice a další věci. Kromě toho stihl poškodit koberce v pokojích, pracovní desku na lince a omítky na zdi. Celková škoda se vyšplhala na téměř 81 tisíc korun. V případě dopadení pachatele bude obviněn hned z několika trestných činů – krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
28. února 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem