Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniorce ukradl z krku řetízek

MOSTECKO - Ta to zjistila až doma; Po domácí hádce rozbil ve vzteku u prodejny dveře. 

Policisté obvodního oddělení v Mostě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 18letému mladíkovi ze Sokolovska. Ten měl v Mostě začátkem února odcizit jedné starší ženě z krku zlatý řetízek s přívěskem. Stalo se to v domě na Třídě Budovatelů, když mladík přišel k ženě s prosbou, že si potřebuje zatelefonovat. Žena mu mobil zapůjčila a během toho měl mladý muž obdivovat její řetízek, na který neustále sahal. Až doma paní zjistila, že řetízek na krku nemá. Zalarmovala policii a policisté následným šetřením zjistili, kdo řetízek odcizil, a šperk zajistili v jedné mostecké zastavárně. Okradená důchodkyně svoji věc v hodnotě 5 900 korun získala zpět.

Po hádce doma rozbil dveře u prodejny
Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 30letému muži z Mostu. Ten měl v nočních hodinách ve starší mostecké zástavbě poškodit skleněnou výplň dveří u jedné prodejny potravin poté, co kamenem udeřil do skla a dveře poničil. Majitel prodejny vyčíslil způsobenou škodu na částku 6 tisíc korun. Muž byl na místě zadržen díky svědkům, kteří zavolali na linku 158. Údajně se měl doma pohádat se svou partnerkou a zlost si vylil na cizím majetku.

Sociální dávku brala neoprávněně
Policisté z litvínovského obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu podvodu 38leté ženě z Litvínova. Ta měla uplatnit žádost o rodičovský příspěvek na své nezletilé dítě. I když byla při řízení ve věci žádosti o příspěvek řádně poučena o oznamovací povinnosti skutečností rozhodných pro přiznání rodičovského příspěvky, tak měla zamlčet informaci o tom, že dítě již nemá ve své péči. V důsledku tohoto jejího jednání jí byla neoprávněně vyplacena částka ve výši sedmi tisíc korun.

Zraněný cyklista skončil v nemocnici
Dopravní policie včera odpoledne vyjížděla do Litvínova k nehodě, která se stala na kruhovém objezdu ulic Mostecká a U bílého sloupu. Tam došlo ke střetu osobního vozidla s cyklistou. Ten po střetu s vozem utrpěl předběžně lehké zranění, se kterým byl z místa nehody převezen rychlou záchrannou službou do zdravotnického zařízení. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 15 tisíc korun. Okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem šetření dopravních policistů.

nprap. Ludmila Světláková
Most 19. února 2020

vytisknout  e-mailem