Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Seniorce vyšlo mytí oken na 72 tisíc

Pozor na dvojici, která poskytuje úklidové služby v Hradci  

Hradečtí policisté pátrají po dvojici, která v bytě na třídě Slovenského národního povstání v Hradci Králové odcizila 72 tisíc korun.

Již několik let si starší paní na mytí oken objednává pracovníky z úklidové služby. Nikdy se jí z bytu nic neztratilo, až při posledním mytí oken přišla o peníze.
Pracovníky z neznámé firmy si sedmdesátiletá paní z krajského města objednala na pondělí 1. listopadu 2010. Kolem deváté hodiny ráno u jejího bytu zazvonil muž a žena z úklidové služby, kteří u ní již v minulosti okna myli. V bytě se jí však nikdy nic neztratilo. Až toto pondělí přišla o veškeré úspory.

Během dvou hodin umyli všechna okna nacházející se v bytě o velikosti 2+1. Kolem jedenácté hodiny práci ukončili. Na důchodkyni požadovali zaplatit částku 1.700 korun. Seniorka odešla pro peníze do ložnice a přitom za ní kráčela žena z úklidové služby. Dvojici pak za službu předala požadované peníze. Podle důchodkyně byli na sebe muž a žena hodně rozzlobeni, protože se při práci stále o něčem, seniorka však neví o čem, dohadovali.

Než z bytu odešli, poslali důchodkyni do jiné místnosti. Již si vůbec nevzpomíná, čím to odůvodnili. Pamatuje si pouze, že měla z jejich chování zvláštní pocit. Jevili se jí totiž dost nervózní.

Po půl hodině po jejich odchodu, zjistila, že jí z krabice od bonboniéry, kterou měla schovanou ve skříni v ložnici, chybí našetřených 72 tisíc korun. Následnou kontrolou bytu zjistila, že se jí také ještě ztratil svazek klíčů a ze skříně v obývacím pokoji jí zmizely veškeré doklady i s kontaktem na úklidovou firmu. Jeden z klíčů byl od místnosti kam si žena ukládala svůj invalidní vozík.

Ve středu 3. listopadu 2010 důchodkyni navštívila pracovnice pečovatelské služby. Seniorka se jí svěřila s tím, co se jí v pondělí přihodilo. Na její doporučení poté celý případ oznámila na Policii České republiky.

Podle důchodkyně muži mohlo být kolem 40 až 50 let, vysoký byl asi 175 centimetrů, krátce střižených světle hnědých vlasů. K oblečení muže si však vůbec nic nepamatuje. Žena také vypadala na 40 až 50 let, byla štíhlé postavy, vysoká asi 170 centimetrů. Jednalo se zřejmě o špinavou blondýnu s dlouhými rovnými vlasy. Na sobě měla vínový svetřík nebo mikinu a šedé látkové kalhoty.

Případ šetří policisté pro podezření z přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden až pět let. 

Policie žádá občany,  pokud by se s dvojicí z úklidové služby setkali, aby nás ihned kontaktovali na lince 158.

Čtěte také: Dvě hodiny mytí oken stály starou paní 74 tisíct (iDNES.cz, 4. listopadu 2010)
                     Pozor na podivné uklízeče. Okradli důchodkyni (Sedmička.cz, 4. listopadu 2010)

nprap. Anna Pešavová - 4. listopadu 2010


 

 

vytisknout  e-mailem