Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seniorce zpronevěřila přes milión

Přišel o výdělky v zahraničí, Odmítl zaplatit a urážel hosty a policisté kontrolovali bezpečnost dětských hřišť 

Přišel o peníze vydělané v zahraničí
Včera 14.11.2009 oznámil 67letý muž bruntálským policistům, že ho neznámý pachatel podvedl a přišel o peníze, které si vydělal v zahraničí. Poškozený se při práci ve Francii seznámil v průběhu října 2008 s mužem, zřejmě slovákem, který tam také pracoval. Svěřil se mu, že má nějaké finanční prostředky z dřívějšího zaměstnání u anglické banky, která nemá pobočku v České republice a proto by je potřeboval převést do jiného finančního ústavu, kde již má zřízen druhý účet. Slovák mu nabídl, že mu tento převod zprostředkuje, že mluví dobře anglicky a tak zatelefonoval do banky, kde měl poškozený uloženo 3 252 GBP(cca 94 tisíc Kč). Potom tvrdil poškozenému, že mu bankovní úředník sdělil, že musí napsat doporučený dopis s tím, že žádá banku o tuto transakci. Poškozený tedy sepsal dopis v angličtině s žádostí o převod peněz do jiného finančního ústavu, kterou zaslal doporučeně do sídla anglické banky. Následně odcestoval zpět do naší republiky, kde z výpisů zjistil, že žádné peníze na účtu, kam chtěl částku převést, nemá. Několikrát pak písemně kontaktoval banku, která mu zaslala dopis, že uvedená hotovost byla převedena již 25.10.2008. Poškozený se však nedozvěděl, jakým způsobem byly peníze neoprávněně převedeny na jiný účet a komu tento účet patří. Způsobená škoda činí 94 tisíc Kč. 
 
Policisté preventivně kontrolovali bezpečnost sportovních hřišť
Vzhledem k událostem, které se v minulosti staly v republice, tak krnovští policisté preventivně kontrolovali zabezpečení kovových branek na hřištích  na území Krnovska.
Krnovští policisté provedli dne 14.12.2009 bezpečnostní akci, která byla zaměřena na kontrolu bezpečnosti sportovních hřišť, zejména na bezpečnost a zajištění fotbalových přenosných kovových branek. Prověřili areály a hřiště v Úvalně, Býkově-Láryšově, Guntramovicích, Branticích, Zátoru, Čákové, Krasově, Radimi, Krásných Loučkách, Hošťálkovech a Vraclávku. V Krnově zkontolovali hřiště u základních škol, domu mládeže a tělovýchovných jednot. Nezajištěné kovové branky byly zjištěný v obci Brantice, Krasov, Hošťálkovy a na hřišti v Chomýži. Obce a organizace, u kterých byly nezajištěné branky zjištěny, budou na tuto skutečnost upozorněny písemně.
                                                                 
Odmítal zaplatit a urážel hosty
Po 14,00 hodině v pondělí 14,12.2009 v Břidličné v podnapilém stavu urážel 43letý muž hosty i obsluhu restaurace a odmítal zaplatit útratu. Přivolaní policisté museli agresivního muže zpacifikovat a přiložili mu i služební pouta. Následně mu při dechové zkoušce naměřili 3,55 promile alkoholu. Protože byla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, tak byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
  
Zpronevěřila milión
Z trestného činu zpronevěry byly včera 14.12.2009 obviněna policejním komisařem SKPV 54letá žena. Svého trestního jednání se měla dopustit tím, že v průběhu roku 2006 až 2007 minimálně ve třech případech v Bruntále ve svém bydlišti, po vzájemné ústní dohodě uschovala 91leté cizince finanční částku v celkové výši cca 60 tisíc EUR. Z těchto peněz jí vrátila pouze 20 tisíc EUR a zbývající částku do dnešní doby nevrátila. Způsobená škoda činí přes 1 mil. Kč.
  
Informace o zrušení úředního dne
Upozorňujeme občany, že v pondělí dne 4.1.2010 je na Územním odboru Bruntál na ulici Partyzánská z technických důvodů zrušen úřední den na oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. Nejbližším úředním dnem na uvedeném oddělení se tak stává středa6.1.2010. Následující úřední dny se nemění.                                                                     
      
                                                                                       
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem