Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Senioři a jejich bezpečí

VSETÍNSKO: V Rožnově pod Radhoštěm proběhla beseda nejenom se seniory. 

V sobotu po poledni proběhla beseda členkami Spolku rožnovských žen. Základním tématem bylo bezpečí seniorů a ostatních obyvatel.

V sobotu jsme využili pozvání na setkání Spolku rožnovských žen. Hlavním tématem byla odpověď na otázky jak zvýšit své bezpečí a nenaletět podvodníkům. S téměř čtyřmi desítkami žen jsme hovořili o pravidlech bezpečného chování při pohybu venku, výběru tras, sledování okolí a nošení cenností a finančních hotovostí. Nemohli jsme zapomenout na časté prohřešky při nákupech a používání platebních karet, kdy často nemáme tyto věci pod kontrolou a dáváme lapkům šanci nás o tyto věci připravit. Další upozornění směřovala na bezpečnost v domě a to s důrazem na domovní a bytové dveře. Zde je nutné hranici danou domovními dveřmi opravdu chránit. Nikoho cizího do domu nevpouštět, kontrolovat zavírání a sledovat společné prostory jak chodby, tak sklepy. U bytových dveří jsme zdůraznili užívání bezpečnostních zámků, kukátek a řetízků. Došlo i na činnost různých podvodníků a v tomto případě jsme upozornili na možnost uzavření smluv přes telefon.

Posledním tématem bylo bezpečí v silničním provozu a to hlavně novinka související s povinností užívání reflexních prvků. Používání těchto prvků zvyšuje značnou měrou viditelnost nejenom chodce v silničním provozu. Včasné spatření těchto účastníků dává řidiči dostatek času k řešení této situace. Lidé mají široký výběr, jak svou viditelnost zvýšit. Jsou zde známé reflexní pásky, ale jsou i přívěšky, klíčenky, nažehlovačky, nálepky a třeba i tkaničky do bot s reflexními materiály. Účastnice besedy v rámci preventivní akce „Vidíme se“ dostaly tašky s reflexním pruhem.

 

22. února 2016, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

Odkazy do noveho okna

Beseda  (1)

Beseda (1) 

Detailní náhled

Beseda  (2)

Beseda (2) 

Detailní náhled

Beseda  (3)

Beseda (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem