Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Senioři mají k policistům blízko

Policejní preventisté jsou vítáni, kam příjdou.  

    

     Takové setkání se například uskutečnilo dne 28. 4. 2011 po druhé hodině odpolední v klubu Alfa v Kutné Hoře se členy Svazu postižených civilizačními chorobami.

Alfa club 1Alfa club 1
Alfa club 2Alfa club 2

Občané totiž moc dobře vědí, že dobrá rada je cenná a vždy si najdou čas, poslechnout si řadu takových rad a doporučení, jedná-li se o jejich majetek, zdraví a mnohdy i to nejcennější.

     Přímo představitelé této organizace sami požádali pracovníky preventivně informační skupiny Policie České republiky Kutná Hora por. Mgr. Vendulku Marečkovou a nprap. Daniela Votroubka o návštěvu klubu. Jak uvedli, svou úlohu při tom hrál hlavně fakt, že o preventivním působení kutnohorské policie již mnohé slyšeli, a to vždy jen s velmi kladnou zkušeností. Už to svým způsobem zavazuje, navíc policisté moc dobře vědí, že zejména senioři mohou být v současné době předmětem zájmu různých podvodníků a zlodějů, víc nežli kdo jiný. Nahrává tomu totiž jejich upřímná důvěřivost a snaha v první řadě pomoci. I proto v uvedený den poskytli policisté více jak stovce přítomných rady, jak jednat, aby „nekalým živlům“ nenahrávali a nestali se tak zbytečně obětí trestné činnosti. Dlouho trvající potlesk byl policistům poděkováním. 

 

por. Mgr. Vendulka Marečková

2. 5. 2011

 

vytisknout  e-mailem