Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Senioři naletěli podvodníkovi

KLADENSKO - Pod smyšlenou legendou vylákal od manželů osm a půl tisíce. 

Včera přijali kročehlavští policisté trestní oznámení na neznámého pachatele pro přečin podvodu. Manželé v důchodovém věku navštívil v pátek odpoledne v trvalém bydlišti v Kladně v ulici Svépomoci podvodník, který po falešnou historkou žádal půjčení finanční hotovosti s tím, že je syn jejich sousedů. Toho údajně zastavili při dopravní kontrole policisté a požadují po něm úplatek. Senioři zloději vydali finance s příslibem, že jim budou vráceny do 16. února 2015. Když se tak nestalo, ověřili u sousedů, že muž, který se vydával za jejich rodinného příslušníka, nemá s rodinou bydlící v sousedství nic společného.
 
Muž měl být ve věku 30 až 35 let, plnoštíhlé postavy asi 180 cm vysoký. Oblečen byl do šedé budny a světlých odřených riflí. Na hlavě měl světlemodrého kulicha. Má kulatý obličej se strništěm světlých, možná rezavých vousů. Na nohou měl pracovní obuv, tzv. pohorky.
 
Policisté po podvodníkovi intenzivně pátrají.
 
Zároveň znovu upozorňujeme především starší spoluobčany, aby nebyli důvěřiví k osobám, které je navštíví v jejich obydlí a pod různými falešnými legendami žádají o půjčky, či jiné platby.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
19. února 2015

vytisknout  e-mailem