Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Senioři oběťmi podnikavců

MOST - Seniorovi nabídli svezení a poté úklid, seniorce vypnuli na chodbě proud a okradli ji; Muže ohrožovala s nožem v ruce. 

Dvojice se vloudila do bytu seniora pod záminkou úklidu, zmizely peníze
Z přečinu krádeže ve spolupachatelství byla obviněna 25letá žena z Mostu a z provinění krádeže její mladistvý komplic. Jak zjistila mostecká policie, dvojice měla loni okrást v Mostě seniora. Toho si vyhlédl mladík na poště, kde byl senior pro penzi. Mladík mu nabídl odvoz domů. Muž se zdráhal, ale nakonec nabídce podlehl. Mladík na druhý den na seniora zazvonil spolu s 25letou ženou a nabízeli mu úklid. Senior sice zprvu nechtěl, ale nakonec dvojici pozval k sobě domů. Žena uklidila  a řekla si o půjčku 1 000 korun, a hotovost získala. Už na druhý den šli do bytu znovu s tím, že dokončí započatý úklid. Mezi tím, však žena měla prohledávat byt a našla ukrytou hotovost a měla odcizit i peníze z peněženky. Důchodce krádež zjistil po odchodu povedené dvojice a věc oznámil policii. Peníze si dvojice rozdělila a použila pro vlastní potřebu. Senior tak přišel o více než 100 tisíc korun. 

Seniorce vypnuli proud, ukradli jí šperky  
Mladík má mít na svědomí další dvě krádeže. V listopadu spolu s dvěma muži ve věku 26 a 24 let měli vniknout lstí do bytu seniorky v Mostě. Na chodbě vyhodili pojistky a ženě nešel proud. Obrátila se na jednoho z nich o pomoc. Ten u ní v bytě předstíral opravy a mezi tím další dva vstoupili do bytu bez souhlasu majitelky a tam nepozorovaně odcizili šperky a hodinky ze šperkovnice v hodnotě za více než 100 000 korun. Lup prodali do zastavárny a o peníze se podělili. Policie část odcizených šperků zajistila a vrátila zpět okradené ženě. Mladík měl odcizit i finanční hotovost v bytě svého známého, kam přišel na návštěvu. Poškozený vyčíslil škodu na částku vyšší než 19 tisíc korun. Policie 24letého Mostečana obvinila z přečinu krádeže ve spolupachatelství a 18letého mladíka spolu s 26letým mužem z téhož přečinu a navíc z přečinu porušování domovní svobody. Povedené trojici hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Policisté včera zkontrolovali 92 aut
Hlídky dopravního inspektorátu včera v celém okrese kontrolovaly dodržování pravidel silničního provozu. Policisté v Mostě, Litvínově, Meziboří, Lomu, Hamru, Janově, na silnicích I. třídy a v obcích na Mostecku a Litvínovsku zkontrolovali celkem 92 motorových vozidel a odhalili 42 přestupků v dopravě. Za 41 z nich uložili muži zákona řidičům pokuty ve výši 18 000 korun. Celkem 14 motoristů překročilo dovolenou rychlost, 3 osoby nebyly připoutané, u třech vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a pokutu vyinkasovali za přestupky i dva chodci. Okresní dopravní akce začala ráno a kontroly policisté ukončili v pozdních odpoledních hodinách.

Žena ohrožovala muže s nožem v ruce
Policie v Mostě dostala včera na linku 158 informaci, že v obci na Mostecku má nějaká žena na ulici ohrožovat s nožem v ruce mladého muže. Ten se z obavy o svůj život a zdraví schoval v domě, kam se žena nedostala. Policisté hlídkové služby po příjezdu na místo ženu nezastihli a začali po ní pátrat. Objevili ji na silnici za obcí, kde seděla a v ruce měla nůž. Hlídka ji vyzvala, aby nůž odložila a následně ženu zadržela a převezla na obvodní oddělení. Šetřením bylo zjištěno, že žena měla v odpoledních hodinách na místě veřejnosti přístupném bezdůvodně vyhrožovat muži újmou na zdraví a při tom měla v ruce držet nůž. Poté, co muž vstoupil do domu, z místa odešla. Policisté obvodního oddělení v Obrnicích 19leté ženě z Mostu sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Motiv jednání nebyl zjištěn.  

Nprap. Ludmila Světláková
Most 31. ledna 2019

vytisknout  e-mailem