Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Senioři okradeni pomozte s pátráním

Tábor- Seniorku s manželem připravil o úspory v řádu desítek tisíc korun neznámý pachatel, původně nabízel levnější elektřinu. 

Další seniorský pár se stal obětí zlodějů a podvodníků. V pátek oznámila bezmála osmdesátiletá stařenka kriminalistům z Tábora, že byla v pondělí 10. července letošního roku nějakým podvodníkem okradena. Bydlí ve Veselí nad Lužnicí v ulici Pod Markem v panelovém domě. Ve zmiňované pondělí byla doma s manželem, který ležel v obýváku. Mezi desátou a jedenáctou dopoledne zazvonil nějaký chlap, že jde kvůli elektřině, pravděpodobně nabízel, „jako levnějšího“ dodavatele, pod touto záminkou chtěl vidět účty za elektřinu. Podle oznamovatelky byl drzý jako opice, vetřel se jí až do ložnice, určitě viděl, odkud z prádelníku účty bere. Účty si prohlédl a odešel. Stařenka později zjistila, že ji pravděpodobně v nestřežené chvilce ze zásuvky prádelníku ukradl 30 000 korun. Tento vyvrhel společnosti, který se neštítí okrádat staré lidi, měl být střední postavy, kaštanových, kratších vlasů, oblečen byl do zeleného svetru či mikiny.

Kriminalisté následně ještě zjistili, že před tímto skutkem byt seniorů dvakrát navštívili nějací muži, jeden v doprovodu ženy a také chtěli kontrolovat či nabízeli elektřinu. Je tak velmi pravděpodobné, že si podvodníci seniorku vytipovali.

Důležité je tak pro policii svědectví každého, kdo si všiml podezřelého muže odpovídajícího popisu, možná i v doprovodu dalších osob, nebo vozidla, které mohlo být zaparkováno přímo v ulici Pod Markem (viz. mapa). A proto, kdo by měl k případu nějaké informace, ať ihned kontaktuje policisty na lince 158.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

17. července 2017

vytisknout  e-mailem