Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Senioři pozor

Nedávejte podvodníkům šanci 

Na trutnovské policisty se obrátila v úterý dopoledne 20. 7. 2010 s žádostí o pomoc jednaosmdesátiletá žena, která se stala obětí v té době ještě neznámého podvodníka. Policisté po příjezdu do bytu poškozené na Jiráskově náměstí od okradené zjistili, že muž ve středním věku požádal stařenku o finanční hotovost ve výši 400 korun na pohonné hmoty. Scénář byl podobný, jako ve všech podobných případech. Výtečník se odkázal na syna oběti, který ho pro finanční hotovost „samozřejmě“ posílá. Důvěřivá stařenka pánovi uvěřila a požadovanou finanční hotovost bez rozmyšlení vydala. Díky rychlému a profesionálnímu přístupu k věci policisté zanedlouho zjistili muže, který je z uvedeného protiprávního jednání podezřelý. Vzhledem k uvedené částce je muž, který využil důvěřivosti seniorky, podezřelý pouze ze spáchání přestupku proti majetku, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun.
Vzhledem ke stále se opakujícím případům, zejména majetkové trestné činnosti, kdy se oběťmi stávají naši nejstarší spoluobčané, Policie České republiky v Trutnově upozorňuje všechny občany na některé důležité informace, které se týkají této problematiky.
Apelujeme tímto především na naše starší spoluobčany, u nichž je míra důvěřivosti větší, aby byli obezřetní v jednání s cizími lidmi. Při podezření jakéhokoliv nezákonného nebo jiného zvláštního jednání uvedenou skutečnost ihned nahlaste na bezplatnou telefonní linku 158.

nprap. Udo Ertner
21. 7. 2010

vytisknout  e-mailem