Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Senioři přišli o peníze

Podvodníci je obelstili  

     Na plzeňské policisty se včera dopoledne obrátili starší manželé, kteří bydlí v Plzni na Slovanech. Oznámili, že kolem 9 hodiny ráno k nim přišla domů paní a tvrdila, že jim jde zkontrolovat plynový kotel a to z toho důvodu, že v domě nedávno probíhaly rekonstrukce. Manželé ji pozvali do kuchyně a chvíli se bavili o topných zařízeních. Žena si najednou vzpomněla, že nechala boty položené za dveřmi na chodbě a odešla je zkontrolovat. Pár zůstal v kuchyni. Podvodnice pravděpodobně v tu chvíli pustila další osobu dovnitř a ta celý byt prohledala. Po odchodu manželé zjistili, že jim ze skříně v obývacím pokoji zmizela finanční hotovost ve výši 45 tisíc korun. Policisté případ šetří jako přečin krádež.
     Žena, kterou viděli, byla přibližně ve věku 35 let, hubenější postavy. Měla hnědé mírně vlnité vlasy po ramena a mluvila chvíli česky, chvíli slovensky. Na sobě měla bílé šaty a na hlavě bílý klobouk.
     Znovu varujeme především seniory, aby do svých bytů a domů nepouštěli žádné cizí lidi. Pokud někdo přijde na revizi či odečty plynu nebo elektriky, vždy by měl mít u sebe doklad od firmy, kde pracuje. Pokud se vám dotyčný nezdá, je lepší si vždy u společnosti telefonicky ověřit, zda tam dotyčná osoba pracuje a zda má provádět nějaké práce zrovna u nich. Podvodníci využívají mnoho různých legend, pod jejichž záminkou se dostanou k seniorům do bytu a ve většině případů pak dojde k odcizení finanční hotovosti.  
 
por. Ing. Martina Korandová
3. července 2012

vytisknout  e-mailem