Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Seniorka byla sražena na přechodu pro chodce

KLADENSKO – S vážným zraněním byla převezena do zdravotnického zařízení. 

Včera 24. dubna 2019 v půl druhé odpoledne došlo v Kladně na křižovatce ulici Ke Stadionu a ČSA k vážné dopravní nehodě.

Třiapadesátiletá žena jedoucí osobním automobilem Citroen C3 na světelný signál zelené barvy z ulice Ke Stadionu vlevo směrem do ulice Vítězná, nedbala zvýšené opatrnosti při projíždění přes přechod pro chodce, kde se ve stejné době nacházela pětaosmdesátiletá chodkyně, která komunikaci přecházela z pravé strany a to na světelný signál zelené barvy. Do seniorky narazila pravou přední částí vozidla, kdy poškozená žena utrpěla těžká zranění a byla rychlou záchrannou službou převezena do Oblastní nemocnice Kladno. Řidička byla zraněna lehce.

Alkohol byl u řidičky na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Provedenou lustrací bylo však zjištěno, že má v současné době platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Proto policisté řeší nejen tuto nehodu, jako přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, ale s hříšnicí byly zahájeny i úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za výše uvedené přečiny hrozí ženě trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
25. dubna 2019

vytisknout  e-mailem