Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Seniorka doplatila na svoji důvěřivost

Novou záminku, jak se vloudit do bytu seniorky, vymyslela mladá žena. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Staří a osamoceně žijící lidé jsou snadným a vyhledávaným terčem různých podvodníků. Ti totiž využívají důvěřivosti seniorů a pak je okradou. Naši spoluobčané tak ve většině případů přijdou o své celoživotní úspory.

S novou záminkou jak se vloudit do bytu, zazvonila v pátek dopoledne mladá žena u dveří bytu devětasedmdesátileté seniorky v krajském městě. Pod záminkou vrácení peněz z vyúčtování poplatků u lékaře vnikla do bytu, kde pak v nestřeženém okamžiku odcizila v obývacím pokoji finanční hotovost. Tu měla majitelka bytu uloženou v peněžence, která byla volně přístupná na jedné ze skříněk. Mladá žena ve věku asi 30 let, 170 centimetrů vysoké, štíhlé postavy, která nemluvila plynule česky, připravila důvěřivou seniorku o bezmála 10 tisíc korun. Po získání hotovosti pak žena, oblečená do modrého kabátku a kalhot, byt kvapně opustila.

Českobudějovičtí policisté, kteří se případem krádeže v bytě zabývají, znovu upozorňují především seniory, kteří patří do okruhu nejvíce ohrožených osob, aby byli skutečně opatrní. Metody podvodníků jsou stále rafinovanější a vynalézavější. Nepřechovávejte doma větší množství peněz v hotovosti, šperky nebo jiné cennosti. Svůj byt zamykejte i v případě, že ho opouštíte třeba jen na malou chvíli. Buďte mimořádně ostražití a nepouštějte do bytu neznámé osoby. Nevěřte nabídkám výhodných koupí či pochybným výhrám. Uvědomte si, že motivací jakékoliv trestné činnosti je zisk. Proto vždy přemýšlejte a nechovejte se rizikově.

vytisknout  e-mailem