Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Seniorka naletěla podvodníkům

Policie ČR varuje. 

 
V neděli odpoledne oznámila dvaasedmdesátiletá žena z Kladna, že jí kolem druhé hodiny odpolední zazvonili u domovních dveří dva muži. Ti jí sdělili, že má špatný zámek a že jí ho vymění. Na otázku, kolik bude výměna stát, ji odvětili, že 2.500,- Kč. Důchodkyně souhlasila s montáží. Po výměně požadovali pachatelé téměř čtrnáct tisíc korun. Rozrušená žena jim peníze předala, aniž by jí předali účet o zaplacení. Oba muži potom zmizeli do sídliště, což viděla poškozená z okna.
 
Policie ČR opět varuje především starší spoluobčany, aby si dávali pozor na podvodníky, kteří se je snaží pod různými záminkami okrást.
 
Další policejní zprávy z regionu:
 
V noci ze čtvrtka na pátek vnikl neznámý pachatel do areálu společnosti v Kladně v ulici Dubská, kde odcizil dvojitou kabeláž k žíhacímu stroji. Škoda byla vyčíslena na více jak třicet osm tisíc korun.
 
Během uplynulých svátků si zloději vyhlédli i rekeační chaty v oblasti Dědkův Mlýn. Okenice prvního příbytku pouze poškodil, do objektu se mu nepodařilo dostat. Vykradl proto alespoň přilehlou kůlnu. Z té odnesl křovinořez v hodnotě 18.000,- Kč. Poškozením vznikla škoda 10.000,- Kč. Do druhé chaty vnikl rozbitým oknem a z chodby odcizil vestu. Do dalších prostor se mu naštěstí vloupat nepodařilo. I přesto majitel vyčíslil škodu na pět tisíc.
 
V noci z pátku na sobotu se zatím nezjištění pachatelé vloupali do skladových prostor na fotbalovém hřišti TJ Viktoria Slovan v obci Černuc. Z těch odcizili pomůcky fotbalistů v celkové hodnotě 26.100,- Kč. Poškozením dveří vznikla škoda 1.050,- Kč.
 
Během víkendu byly vykradeny i čtyři sklepní kóje v Kladně v ulici V Bažantnici. Do bytového domu vnikl neznámý pachatel , který po překonání visacích zámků odnesl ze sklepních prostor lyžařské vybavení a nářadí v celkové hodnotě cca 100.000,- Kč.
 
Kuriózní je i případ krádeže, který se stal v noci ze soboty na neděli v obci Černuc. Tam pachatel vnikl na částečně oplocený pozemek dětského hřiště, ze kterého odcizil houpačku tzv. „ptačí hnízdo“, čímž způsobil obci škodu přes čtyřicet tisíc korun.
 
Rádi bychom také znovu upozornili všechny majitele a uživatel vozidel, že jejich vozidlo není trezor.
Zloději stačilo tentokrát pět minut, aby vnikl do automobilu Chevrolet Spark. Ten zaparkovala šestačtyřicetiletá žena v Kladně před domem v ulici Mánesova v pátek po poledni. Když se k autu po chvíli vrátila, zjistila, že z vozidla zmizela kabelka s doklady, peněženkou s finanční hotovostí, brýlemi a jinými cennostmi. Navíc byl následně po krádeži proveden i výběr z platební karty, která byla také odcizena. Celková škoda byla vyčíslena na více jak pětadvacet tisíc korun.
 
nprap. Michaela Nováková
7.1.2013

vytisknout  e-mailem