Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Seniorka přišla během chvilky o tisíce

PELHŘIMOVSKO: Je nebezpečné nechávat klíče pod rohožkami nebo květináči  

Dvě nemilá překvapení zažila v pondělí seniorka z malé vesničky na Černovicku.
Šestasedmdesátiletá seniorka šla odpoledne nakrmit slepice. Dveře u domu zamkla, ovšem klíč ponechala pod miskou na parapetu u okna. Když se asi po necelé hodině, kolem půl čtvrté odpoledne vracela domů, vzala si klíč a odemkla. Nic podezřelého v bytě neviděla. V tu chvíli jí však její pes upozornil na nevítané návštěvníky v bytě. V druhém pokoji byly dvě neznámé osoby, které se začaly vymlouvat, že nic nevzaly, že chtějí koupit slepice a železný šrot. Seniorka osoby rychle vyhnala z domu a na první pohled nezjistila, že by se jí něco ztratilo.
Teprve když šla večer spát, tak si všimla, že jí někdo manipuloval se skříňkou, kde měla uloženy peníze. Její životní úspory 72.000 korun však byly nenávratně pryč.
 
    Od počátku roku šetří pelhřimovští policisté již třetí případ podvedení a okradení seniorů. Ve dvou předcházejících případech byli senioři okradeni celkem o 57.000 korun.
 
Pelhřimovští policisté upozorňují seniory na řádné zabezpečení domů.
Okna, ani dveře nenechávejte otevřené. I když jdete na zahrádku, nebo vynést koš, vždy si dům zabezpečte. Klíč si vezměte sebou a nenechávejte ho schovaný pod květináči, truhlíky či rohožkami. Tyto úkryty pachatelé dobře znají.
 
Pachatelé, kteří seniory chtějí okrást a podvést, rovněž znají i "zaručeně bezpečná místa" pro úkryt peněz v domě. Proto větší finanční obnosy nenechávejte v bytě, ale uložte si je v bance.
 
Vždyť Vaše těžce vydělané a nastřádané peníze jsou určeny Vám.
 
Při výskytu podezřelých osob ve Vaší vesnici, kontaktujte starostu nebo volejte linku 158.
 
 
por. Bc. Hana Kotková, komisař
6. března 2012
 

vytisknout  e-mailem