Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Seniorka přišla o úspory a šperky

KROMĚŘÍŽSKO: Otevřela ženám, které se vydávaly za pracovnice městského úřadu.  

Ve středu 23. března ve večerních hodinách zavolal šestaosmdesátileté ženě údajný zaměstnanec městského úřadu, že vyšle dvě pracovnice, které budou kontrolovat životní úroveň seniorů. Uběhlo jen pár minut a u dveří rodinného domu v okrajové části Kroměříže klepaly dvě ženy. Seniorce sdělily, že je vyslal muž, který před chvílí volal. Důvěřivá paní je tedy pustila dovnitř. Jedna z žen si s ní povídala, druhá údajně odešla na toaletu. Byla to však jen záminka k tomu, aby mohla prohledat zbylé místnosti. Seniorka na druhý den zjistila, že jí z ložnice a jídelny zmizela finanční hotovost, nejméně 80 tisíc korun a zlaté šperky za 60 tisíc korun. Věc proto ihned nahlásila na policii.
 
Policisté na místě provedli nezbytná šetření a po pachatelích intenzívně pátrají. Po dopadení a prokázání viny jim za trestný čin krádež a porušování domovní svobody hrozí až pět let vězení.
 
Opět upozorňujeme občany, aby do domu či bytu nepouštěli nikoho cizího. Dovnitř si přiveďte jen ty osoby, které dobře znáte. Nevěřte každému, kdo Vás za dveřmi žádá o možnost si zatelefonovat či o jinou pomoc.
 
25. března 2011, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem