Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniorka uvěřila slibům

MOST - Cizí ženě dala svoje úspory; Lékarnice prodávala subutex bez receptů a další 


Další případ lidského hyenismu šetří mostečtí policisté. Obětí se stala opět osoba seniorského věku. K události došlo minulý týden v Mostě nedaleko restaurace Severka. Neznámá žena tam na ulici oslovila 83letou paní. Sdělila jí, že na ni již dlouho čeká, a že je pracovnice sociálky. Seniorce napovídala, že má na správě sociálního zabezpečení dárek a bude pro ni připravena i finanční odměna, která má být o polovinu vyšší, než bude její vklad. Seniorka jí uvěřila, šla domů, vzala své úspory a ty zcela cizí ženě venku předala. Ta jí ukázala občanský průkaz a poté ji poslala rychle do kanceláře, kde si má vyzvednout dárek. Slíbila jí, že v poledne přinese potvrzení z banky o uložení jejího vkladu. Seniorka pak skutečně do kanceláře šla. Tam na ni však čekala ledová sprcha. Od úředníků zjistila, že ji žádný dárek nečeká a nebude ani finanční odměna. Doma pak kolem oběda marně čekala na neznámou, která již nepřišla.
Mostecká policie v souvislosti s posledními případy apeluje hlavně na starší osoby, aby nedůvěřovali cizím lidem, nepodléhali lákavé vidině snadného finančního zisku. V naprosté většině jde o podvodníky. Ti využívají různé lsti a záminky, aby se dostali k penězům starých lidí. Ovládají přitom řadu způsobů, jak seniory okrást.

Lékárnice dávala subutex bez předpisu
Mostecká policie stíhá zaměstnankyni jedné mostecké lékárny. Ta měla v několika případech osobám z řad toxikomanů, kteří zahájili substituční léčbu opiátové závislosti lékem subutex, tento preparát volně prodávat, i když jeho výdej je vázán na lékařský recept. To, že v lékárně chybí tento lék, zjistila kontrola léčiv, kterou provedli majitelé lékárny. V tresoru, kde měl být, chyběl a dokonce nebyl ani v krabičkách. Prázdné je dala lékárnice zpět do tresoru, aby nedovolený prodej léků zamaskovala. Toxikomanům je obviněná nejprve dávala proti předpisu. Někteří ovšem následně lék požadovali i bez něj. Lékárnici se jich prý zželelo a vydala několika osobám lék i bez předpisu. Nakonec lékárně chybělo 85 kusů balení léku v celkové hodnotě 113 tisíc korun. Náhradní lék toxikomanům prodávala od října loňského roku až do letošního února. Takto získané finanční prostředky si ponechala pro vlastní potřebu. Policejní komisař mostecké policie 38letou lékárnici obvinil z trestného činu zpronevěry a přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Obviněná žena z Teplicka je v současné době stíhána na svobodě. Bude-li uznána vinou, tak jí hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

Třináct aut mělo špatný technický stav
Dopravní policisté včera při okresní akci kontrolovali technický stav motorových vozidel, měřili rychlost a sledovali, jak řidiči v silničním provozu dodržují předepsaná pravidla. Během dne na několika stanovištích zastavili celkem 85 vozidel a zjistili 64 dopravních přestupků. Za 55 uložili pokuty ve výši 31 tisíc korun, deset přestupků předají obecním úřadům. Celkem 21 řidičů porušilo předepsanou rychlost, u jednoho motoristy byla pozitivní dechová zkouška na alkohol. Osm účastníků silničního provozu se zapomnělo připoutat a u 13 automobilů byl zjištěn nevyhovující technický stav.

Svítil zadarmo
Škodu za dvacet tisíc korun způsobil neznámý podnikavec. Ten v jedné obci na Litvínovsku v obytném domě neoprávněně odebral zatím přesně nezjištěné množství elektrického proudu. Elektřinu kradl po dobu pěti měsíců. Případem přečinu krádeže se zabývají policisté litvínovského obvodního oddělení.

Lapka v parku okradl ženu
Krádež na osobě se stala včera krátce před 21 hodinou poblíž budovy Komes v Mostě. Mladá žena šla parkem u ulice Bělehradská, když k ní náhle zezadu přikročil neznámý muž a z ruky ji vytrhl kožené desky na dokumenty. V nich poškozená měla osobní doklady, peníze a platební kartu. Pachatel pak běžel směrem do ulice Budovatelů, kudy ho pronásledovala sama poškozená. Zloděj se však nakonec ztratil mezi domy. Případ přečinu krádeže na osobě vyšetřují mostečtí policisté.

Na lavičce přišla o mobil
Okradena byla včera v centru města Mostu mladá žena. Ta byla s kočárkem v obchodním domě Central. Seděla v dolním vestibulu na lavičce. Ženy si všiml neznámý zloděj. Využil chvilky nestřeženého okamžiku, kdy žena věnovala pozornost svému dítěti a nepozorovaně jí z kapsičky kabelky odcizil mobilní telefon. Poškozená odhadla škodu na šest tisíc korun. Případ krádeže pak oznámila na policejním oddělení v Mostě.

Přivlastnil si horské kolo
Na horském jízdním kole výrobní značky Olpram odjel možná lapka, který se tento týden zřejmě v noční době dostal volně do obytného domu nedaleko centra města Mostu. Poté vešel do volně přístupného sklepa, kde se vloupal do jedné z kójí. Z ní si vybral jízdní kolo. Případem přečinu krádeže se zabývá mostecká policie.

Žárovky musel vrátit
Čtyři žárovky v hodnotě 1 100 korun si včera v jednom mosteckém supermarketu přisvojil 30letý muž z Mostu. Ten do obchodu zavítal v odpoledních hodinách. V oddělení elektro si vybral žárovky, které si mezi regály uložil do igelitové tašky. Poté chtěl prodejnu opustit. Za pokladnou však narazil na ostrahu prodejny a lup musel vrátit. Poté si na policejním oddělení vyslechl podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelý totiž nekradl poprvé, za majetkový delikt byl již loni odsouzen.

V Mostě, 26. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem