Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seniorka uvěřila

a další zprávy z Bruntálska 

 
Nasypal písek do motoru a znehodnotil palivovou nádrž
V době od 9.8.2009 do 12.8.2009 nad obcí Volárna v lesním úseku u cesty dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti lesních dělníků a poškodil vyvažovací stroj Timberjack. Pachatel nejdříve otevřel nezajištěnou přední kapotu motoru stroje a odcizil dva klínové řemeny z motorové části. Dále otevřel víko a do motorového oleje nasypal až po uzávěr písek a štěrk. Víko opět uzavřel. Následně u tohoto stroje nasypal do palivové nádrže nezjištěnou krystalickou hmotu. Také neopomněl přeřezat elektrické kabely ovládající hydrauliku nakládací ruky. Uvedeným jednáním způsobil firmě škodu ve výši okolo 50 tisíc Kč.
 
Ztráta několika kusů telat
V průběhu doby od 30.6.2009 do 12.8.2009 odcizil doposud neznámý pachatel ze stáda z pastviny za motorestem Kukačka v Horním Benešově celkem pět kusů telat. Jednalo o tři jalovice a dva býčky. Následně bylo zjištěno i další odcizení dvou kusů z pastviny za cestou Na Salaš v Lichnově. Stáří všech telat se pohybovalo zhruba od čtyř do pěti měsíců, průměrné váhy do 180 kg. Celková škoda se odhaduje ve výši okolo 70 tisíc Kč.
 
Motorkář obviněn- dopravní nehoda, alkohol a řízení bez ŘO
Dne 11.8.2009 komisař SKPV odd. OK zahájil trestní stíhání 20letého mladíka pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky. Skutku se dle obvinění dopustil tím, že dne 13.6.2009 v 6,30 hodin řídil motocykl Honda i přes skutečnost, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Po projíždění po ulici Vančurova v Bruntále dostal na rovném úseku komunikace smyk a nezvládl řízení. Narazil do levého zadního rohu zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia.
Na místě bylo zjištěno, že řídil motocykl po předchozím požití alkoholických nápojů. Následným rozborem krve byla zjištěna hladina alkoholu ve výši 1,51 promile.
Celkově způsobena škoda se vyšplhala do výše 130 tisíc Kč.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
 
                                                                
PREVENTIVNĚ BEZPEČNOSTNÍ AKCE  
V době od 11.8.2009 od 20,00 hodin do ranních hodin dne 12.8.2009 proběhla ve služebním obvodu OOP Krnov preventivně bezpečnostní akce zaměřená na odhalení jízdních kol pocházejících z trestné činnosti. Do akce se zapojili policisté OOP Krnov a strážníci MěP Krnov, kteří prováděli kontrolu jízdních kol přímo v dopravě, ale i na místech s předpokládaným větším výskytem těchto prostředků. Policisté i strážníci zkontrolovali ulice Žižkova, Libušina, Stará, Alšova, Mánesova, Vrchlického, Opavská a Hlavní náměstí. Provedeným opatřením se nepodařilo zjistit výskyt hledaných jízdních kol. Preventivně bezpečnostní akce s tímto zaměřením budou probíhat i v následujícím období. 
 
 
Další seniorka opět uvěřila
Dva neznámí muži v úterý 11.8.2009 v době okolo 13,00 hodin pod záminkou koupě bytu ve stejném domě v blízkosti ulice Albrechtická v Krnově oslovili starší ženu ve věku okolo 80let a ta je pozvala do svého bytu. Muži využili nepozornosti a v nestřeženém okamžiku odcizili ženě finanční hotovost ve výši okolo 10 tisíc Kč, kterou měla uloženou v sekretáři v pokoji.
Popis pachatelů :
Jeden z mužů byl ve věku okolo 60let, vysoký 170-180 cm, šedivé krátce střižené vlasy, šedý knír, na sobě měl modré kalhoty, pravděpodobně rifle, hovořil plynule česky. Druhý muž byl ve věku okolo 40let, vysoký 170 cm, štíhlé postavy, krátké černé vlasy, na hlavě měl černou kšiltovku, na sobě měl oblečenou letní tmavou šusťákovou bundu.
 
 
 
vrchní inspektor nprap.Ing. Křištofová Ivana
 
 

vytisknout  e-mailem