Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Seniorku ohrožoval zbraní

KRAJ: Pachatel loupil v rakouské bance během čtvrtroku dvakrát. Vždy po loupeži zamířil do ČR. 

V pobočce Reiffeisen Bank v rakouském městečku Seefeld-Kadolz se během čtvrtroku odehrála dvě hodně podobná dramata. Hlavní roli v nich hrál muž mezi třiceti a čtyřiceti lety, který s krátkou střelnou zbraní v ruce banku přepadl. Přepadení, která se odehrála vždy dopoledne mezi devátou a desátou hodinou, měla podobný scénář. Muž požadoval vydání hotovosti a pro zdůraznění svého požadavku dokonce v obou případech napadl klienty banky. Při přepadení 13. února letošního roku proti nim použil pepřový sprej, o tři měsíce později, 3. května, pak na přepážce napadl seniorku, kterou ohrožoval také střelnou zbraní. Poté, co muž dostal v hotovosti několik tisíc eur, z banky odešel. V obou případech se podle výpovědí zaměstnanců banky jednalo o stejného muže, který po přepadení banky odjel osobním automobilem ke státním hranicím směrem do ČR. Hovořil sice německy, ale s rozeznatelným českým, případně slovenským přízvukem. Vedení banky vypsalo za informace vedoucí k dopadení pachatele odměnu čtyři tisíc eur.

Popis muže: 30-40 let, sportovní postavy a udržovaného vzhledu, hovořil německy s rozeznatelným českým nebo slovenským přízvukem.

– přepadení 3. února 2016: muž byl oblečen do černé sportovní bundy s kapucí, černých kalhot, na nohu měl bílé sportovní boty a na hlavě černou kšiltovku. Na očích výrazné brýle s černou obroučkou. Po přepadení odjel stříbrným osobním automobilem kombi s českou registrační značkou směrem do České republiky. Pracovníky banky ohrožoval pistolí a použil pepřový sprej

– přepadení 3. května 2016: muž oblečený do světlé teplákové soupravy značky Puma s bundou, muže maskoval kapucí a opět výraznými brýlemi s černou obroučkou. Na nohou měl černé boty. Klienty i zaměstnance banky ohrožoval revolverem i v tomto případě použil pepřový sprej. Podle svědků odjel z místa černým osobním automobilem Škoda Fabia s českou registrační značkou. Ta byla odcizena z jiného automobilu v Břeclavi. Znovu jel směrem na Jaroslavice, tedy do České republiky.

Případné poznatky k pachateli volejte na tísňovou linku Policie ČR 158.

por. Bohumil Malášek, 16. května 2016

vytisknout  e-mailem