Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Seniorku okradli při cestě na dovolenou

BŘECLAVSKO: Zlodějka vešla suverénně do autobusu. 

Mikulov - Na zahraniční dovolenou vyjela bez starosti, ale ještě dříve, než překročila hranice naší republiky, zažila nepříjemný okamžik. Tak nějak by se dala vystihnout situace, do které se dostala seniorky, když se vydala do Chorvatska. Během zastávky v Mikulově na parkovišti u benzinové čerpací stanice vystoupili cestující z autobusu a právě této chvíle využila zlodějka. Vnikla dovnitř a odcizila ze sedadla kabelku, kde měla důchodkyně uložené nejen doklady, ale také finance. Po krádeži se pachatelka vytratila.

Podle získaných poznatků nasedla do vozidla, ve kterém na ni čekali její společníci. Následně celá skupinka odjela osobním autem neznámo kam. Okradená žena během chvíle přišla o všechny finance, které měla uspořené na dovolenou. Celková škoda se dostala na téměř 11 tisíc korun. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

 Jak jde vidět z popsané události, pachatelé využívají každé chvíle, aby se obohatili o vše, co jim nepatří. Upozorňujeme cestující, kteří se na cesty vydávají hromadnými dopravními prostředky, aby byli na své věci opatrní a v době, kdy se vzdalují ze svého sedadla, nenechávali cennosti a hlavně finance bez dozoru.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 3. srpna 2015

vytisknout  e-mailem