Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Seniorku okradly dvě ženy

JIHLAVSKO: Odcizily přes padesát tisíc korun 

Policisté pátrají po pachatelkách, které ve středu 14. listopadu okradly na Telčsku seniorku. Kolem jedenácté hodiny dopoledne vnikly otevřenými vraty na dvůr domu v obci Nevcehle dvě neznámé ženy. Neuzamčenými dveřmi se dále dostaly do domu, kde v tu dobu byla v jedné z místností jeho obyvatelka. Pachatelky začaly dům prohledávat. Když si neznámých žen seniorka všimla a požadovala jejich odchod z domu, pachatelky odešly. Poškozená ale zjistila, že jí po jejich odchodu chybí finanční hotovost přes padesát tisíc korun.
Ihned jakmile přijali policisté oznámení o krádeži, vyjeli na místo a začali po pachatelkách pátrat. Provedli šetření v obci i v okolí. Dále policisté získali informace k popisu pachatelek a k vozidlu, se kterým do obce přijely. Obě ženy jsou středního věku, střední postavy. Měly na sobě oblečené kostkované kabáty a černé kalhoty. Z obce odjely pravděpodobně vozidlem Škoda Octavia stříbrné barvy.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Po pachatelkách policisté pátrají.
Žádáme občany, kteří si podezřelých žen či vozidla všimli nebo by policistům mohli poskytnout informaci směřující k dopadení pachatelek, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
 
Je důležité opět připomenout zásadu, kterou by měli zvláště senioři žijící sami v rodinných domech vždy dodržovat. Je důležité, pokud to situace umožňuje zamykat už vstupy na pozemek domu a dále být důslední v zamykání dveří vedoucích do domu. Mít zamčené vstupní dveře je vhodné i v době, kdy je senior v domě, samozřejmostí je uzamknout dveře vždy, když dům jeho obyvatel opustí, i kdyby to bylo jen na chvilku třeba na zahradu. Otevřít dveře je vhodné až po zjištění, kdo za nimi vlastně je, a to dotazem nebo pohledem z okna. Senioři by neměli pouštět neznámé osoby do svých domovů, a pokud to jde ani na pozemek domu. Pachatelé, kterých je v mnoha případech větší množství nemá senior šanci uhlídat, pokud mu už do domu vniknou.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
15. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem