Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Seniorku si vyhlédl na hřbitově

VSETÍNSKO: Zloděj okradl paní před vstupními dveřmi do jejího rodinného domu.  

Včera odpoledne okradl neznámý mladík v Rožnově p. R. seniorku. Nebyla to náhodná krádež, starší paní si zloděj vytipoval již dříve.
 
Pětaosmdesátiletá paní šla včera odpoledne na hřbitov v Rožnově p. R, kde ji u hrobu oslovil nějaký mladík. Dal se s ní do řeči a nabídl, že jí odnese zvadlé květiny, které vytáhla z vázy. Paní si uvědomila, že mladíka již kdysi viděla. Před několika měsíci ji oslovil na stejném místě, s tím, jestli by mu nedala nějaké drobné na telefon. Na oplátku nabídl, že jí odnese domů tašky. Paní to považovala za zdvořilost, proto souhlasila. V rodinném domku, kde žena bydlí, otevřela tenkrát její dospělá vnučka, takže mladík po odnesení tašek odešel. Včera byla žena ve střehu a mladíkovi pohotově řekla, ať ji na hřbitově neruší. Muž se omluvil. Seniorka po ukončení prací na hrobě, ze hřbitova odešla rovnou do prodejny potravin. S nákupem se vydala kolem jedné hodiny odpoledne domů. Po cestě několikrát mladíka zahlédla, i když si dal na hlavu kapuci, poznala ho. Když už byla u svého rodinného domku a odemykala dveře, odložila si tašku s nákupem a příruční tašku na chvíli na zem. V tom se u ní objevil mladík ze hřbitova a příruční tašku odcizil. Podle ženy musel čekat v nedalekém křoví. Pohotová paní běžela chvíli za ním, ale zloděj jí utekl.
 
Popsala ho následovně: asi 180 cm vysoké štíhlé postavy. Mohl mít něco přes dvacet let. Vlasy měl tmavé  - krátce střižené, byl oholený a působil upraveně. Oblečené měl modré rifle a tmavohnědou bundu s kapucí. Odcizením kabelky žena přišla o peněženku s pár stovkami a doklady. Drzé jednání pachatele, po kterém pátráme, šetříme jako krádež s trestní sazbou do dvou let.

 

3. května 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem