Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Seniorku vypátral policejní psovod u řeky

JIHLAVSKO: Policisté rychle nalezli i pohřešovaného seniora  

Dnes v noci pátrali policisté v Jihlavě po pohřešované seniorce. Třiaosmdesátiletou ženu nalezl policejní psovod. Ženu vypátral v lokalitě u Helenína, kde seděla v trávě nedaleko řeky. Seniorka nebyla zraněná, byla ale značně dezorientovaná, prochladlá a sama by nebyla schopná vrátit se domů. Seniorka byla převezena do nemocnice.
V úterý 26. srpna přijali policisté po půlnoci na tísňové lince 158 oznámení o pohřešování seniorky. O ženu měli obavu její blízcí příbuzní. Seniorka bydlí se svojí rodinou v rodinném domě v Jihlavě. V pondělí kolem jedenácté hodiny večer, v době, kdy ostatní spali, z domu odešla. Seniorka má zdravotní problémy, obtížně se pohybuje a špatně se orientuje v prostředí. Když její příbuzný zjistil, že žena v domě není, okamžitě seniorku její rodina začala hledat, když ale vyčerpali všechny svoje možnosti, obrátili se s žádostí o pomoc na policii. Policisté zjistili popis seniorky i všechny důležité informace související s tím, kam mohla odejít. Do pátrání po ženě se okamžitě zapojily dostupné hlídky obvodního oddělení, pohotovostně eskortního oddělení i dopravního inspektorátu. Seniorku hledal také policejní psovod a strážníci městské policie. Policisté prověřili zdravotnická zařízení, vlaková a autobusová nádraží, parky, pátrali po seniorce v lokalitě místa jejího bydliště i jeho širokém okolí, dotazovali se také řidičů městské hromadné dopravy a hledali i na dalších místech v Jihlavě, o kterých žena v minulosti mluvila, že by je chtěla navštívit. Policejní psovod se služebním psem pátral po seniorce v lokalitě u Helenína, kde po půl páté ráno ženu nalezl u řeky Jihlavy. Seniorka seděla v trávě na stráni. Žena byla v pořádku, nebyla ale vzhledem k chladnému počasí dostatečně oblečena, byla prochladlá a značně dezorientovaná. Policista jí ihned poskytl nezbytnou pomoc a na místo přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Zdravotníci seniorku převezli do nemocnice a o jejím vypátrání policisté informovali její rodinu.
 
Pohřešovaného seniora policisté vypátrali
Po seniorovi pátrali policisté také v pondělí 25. srpna. Oznámení o pohřešování třiasedmdesátiletého muže přijali policisté po deváté hodině večer. Seniora pohřešoval jeho syn, který uvedl, že jeho otec odešel kolem třetí hodiny odpoledne z místa svého bydliště v obci nedaleko Jihlavy a poté již o sobě nepodal žádnou zprávu. Senior má zdravotní obtíže a jeho syn měl o něho obavu. Policisté zjistili popis muže a začali po něm okamžitě v lokalitě jeho bydliště a okolních obcích pátrat. Kolem půl jedenácté večer seniora policejní hlídka nalezla v několik kilometrů vzdálené obci. Muž byl v pořádku a do péče ho převzal jeho syn.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
26. srpna 2014

vytisknout  e-mailem