Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniorovi vyhazovali pojistky

MOST - A když je nahazoval, kradli v jeho bytě; Recidivista byl přistižen při krádežích; Řidička nadýchala přes 2 promile. 

Recidivista si ustlal v cizí posteli, skončil ve vazební věznici
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže a z přečinu krádeže vloupáním 26letého muže z Mostu. Muž se měl v listopadu ve čtyřech případech dopustit krádeží. Ve Vtelně vnikl do zahradního domku, kam se měl vloupat a odnesl z něj nádobí, dalekohled, mikinu a vysavač. Okradený majitel ho následně zastihl ve vesnici, když s vysavačem v ruce kráčel na autobus. O den později se vloupal do zaparkovaného vozidla v Mostě a odcizit měl kufr s nářadím. Ten prý vhodil. O dva dny později v jedné mostecké zahradní kolonii vnikl zahradu a poté se násilím měl vloupat do domku, kde usnul na posteli a ráno ho tam přistihl poškozený. I když ho policie obvinila, opět kradl. Tentokrát v obchodě, kde si do kapsy ukryl krém. Na místě byl zadržen. Celkem obviněný napáchal škodu za 20 tisíc korun. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Soud několikrát trestaného recidivistu poslal do vazby. 

Na chodbě vyhazovali pojistky a vykradli seniora, když je nahazoval
Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání  přečinu krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství dvěma mužům ve věku 24 a 30 let z Mostu. Dvojice koncem minulého týdne v Mostě připravila staršího muže o věci z domácnosti. Muži měli dle policie ráno v domě opakovaně vyhodit na chodbě jistič bytu poškozeného muže, který chodil jistič nahazovat do rozvodné skříně. Poté v jednom případě jeden z dvojice využil situace, kdy si důchodce nezavřel u bytu dveře. Vstoupil do bytu a měl z něj odcizit televizor, mobilní telefon a peněženku s doklady a finanční hotovostí. Tyto věci pak ukryli v bytě jednoho z nich ve stejném domě, kde ke krádeži došlo. Policisté na místě provedli šetření a televizor, telefon a doklady v bytě našli.

Spory řešil násilím a urážkami
Z přečinu porušování domovní svobody obvinili mostečtí policisté 26letého muže z Mostu. Ten měl v jednom obytném domě na hlavní třídě v Mostě po zazvonění rozrazit pootevřené dveře u poškozeného, kterého zná, a poté bez dovolení měl vstoupit do chodby bytu. Tam měl poškozeného muže udeřit do zátylku a při tom ho slovně urážel. Napadený vetřelce vystrkal z bytu a dveře zavřel. Poškozený utrpěl zranění a vyhledal lékařské ošetření. Policie podezřelého na místě zajistila. Obviněný je stíhán na svobodě.

Řidička nadýchala přes dvě promile
Policisté hlídkové služby na sídlišti Pod Šibeníkem  v Mostě kontrolovali tento týden v odpolední době řidičku osobního vozidla. Po kontrole dokladů přistoupila hlídka k provedení dechové zkoušky u ženy, která byla opakovaně pozitivní a vykázala hodnotu vyšší než 2 promile alkoholu v dechu. Motoristka byla zadržena a umístěna v policejní cele. Po vystřízlivění si 40letá žena převzala od policistů záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Ludmila Světláková
Most 6. prosince 2018

vytisknout  e-mailem