Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Série krádeží objasněna

CHOMUTOVSKO - Jeden ze tří obviněných je stíhán vazebně. 

S jídlem roste chuť. Tak by se dalo shrnout počínání tří osob, které se zřejmě rozhodly vylepšit si svůj rozpočet krádežemi. Jejich scénář byl pokaždé podobný.

Policisté v průběhu února vyjížděli k několika případům krádeží cigaret z různých čerpacích stanic nacházejících se v Krušných horách v okrese Chomutov a Most, které byly spáchány neznámými pachateli. Ke krádežím došlo v rozmezí pár dní a většinou se na nich podílely tři osoby. Dva muži a jedna žena společně přijeli vozidlem k benzínové čerpací stanici a všichni vešli dovnitř, kde měli role dopředu rozdělené. Výsledkem bylo, že z volně přístupného regálu po jejich návštěvě zmizely krabičky anebo kartony s cigaretami. Množství cigaret odcizených touto trojicí a tím i napáchané škody nebyly malé. Tímto způsobem byly na čerpacích stanicích v okrese Chomutov během dvou týdnů odcizeny cigarety v hodnotě přibližně 60 tisíc korun. Na jednu z těchto benzínek se zloději vydali krást dokonce dvakrát. Další dva případy ukradených cigaret se odehrály podobným způsobem na čerpací stanici v okrese Most. Tam hrál „hlavní roli“ jeden z výše zmíněných, kterým je 32letý muž z Chomutova. V jeden den si měl z benzínky odnést lup v hodnotě přes 20 tisíc korun, den poté však už tak úspěšný nebyl. Při pokusu o krádež několika kartonů cigaret si ho obsluha stejné čerpací stanice všimla a zablokovala otevírání dveří. Dotyčný tak nemohl ven. Předtím, než si pro něho přijeli policisté, stačil ještě zdemolovat prostory toalet, kde se uzavřel, a vedlejší technické místnosti, kam poté přelezl. Na poškozeném stavebním zařízení, například sádrokartonových příčkách a vzduchotechnice, tak způsobil předběžně 100tisícovou škodu. Z batohu v technické místnosti měl navíc odcizit i více než 250 Euro. Kromě popsaných krádeží má mít podle zjištění policistů tento Chomutovan na svědomí ještě další majetkovou trestnou činnost. Té se měl dopouštět během ledna v Chomutově a Jirkově. Ze tří různých objektů, kam se měl vloupat, si měl odnést mimo jiné finanční hotovost v celkové výši téměř 30 tisíc korun, platební karty nebo mobilní telefon.

Provedeným šetřením a vyhodnocením zajištěných stop se podařilo objasnit všechny zmíněné krádeže, zadržet postupně podezřelé osoby a obvinit je. Vyšetřovatel tak zahájil trestní stíhání 38leté ženy a jejího o 4 roky mladšího manžela z Jirkova, oba obvinil ze spáchání trestného činu krádeže. V případě uznání viny soudem hrozí muži dvouleté vězení, jeho žena by s ohledem na předchozí odsouzení pro majetkovou trestnou činnost z nedávné doby mohla strávit za mřížemi až tři roky.

Zmíněný 32letý Chomutovan byl kromě krádeže obviněn i ze spáchání trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Z podnětu vyšetřovatele byl tento recidivista včera rozhodnutím soudu umístěn do vazební věznice. U soudu mu vzhledem k výši způsobené škody hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 3. března 2022

vytisknout  e-mailem