Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Série krádeží objasněna

KARLOVARSKO – Muž skončil ve vazbě. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Obviněný muž měl od druhé poloviny ledna do pátku 25. února letošního roku v Karlových Varech nejméně ve čtyřech případech vniknout do různých bytových jednotek.

V prvním případě měl jednačtyřicetiletý muž vniknout do bytu ve druhém nadzemním podlaží. Poté měl prohledat všechny místnosti. Byt měl po pár minutách opustit, aniž by něco odcizil. V dalších dvou případech měl v průběhu února vniknout do přízemních bytů. Ty měl prohledat a následně z nich odcizit elektroniku, finanční hotovost a šperky.

Poslední krádeže se měl obviněný muž dopustit v pátek 25. února letošního roku. To měl přelézt plot, dostat se na terasu a poté vniknout do bytu. Ten měl prohledat a odcizit z něj opět především různé šperky a finanční hotovost.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného jednačtyřicetiletého muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Svým jednáním měl obviněný muž způsobit škodu přibližně 850 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková
7.3.2022

vytisknout  e-mailem