Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Série loupeží objasněna

České Budějovice– Plně profesionální práce českobudějovických kriminalistů se opět potvrdila.  

Pomyslná policejní klec padla na dva agresory ( 18, 23)  z Českobudějovicka. Českobudějovičtí kriminalisté - specialisté na objasňování násilné činnosti rozkryli sérii loupeží, kterou mají podezřelí muži na svědomí. Plně profesionální práce kriminalistů se opět potvrdila.
Na základě intenzivního prověřování bylo prokázáno a zjištěno, že oba pachatelé koncem června letošního roku, společně, po předchozí vzájemné domluvě, maskovaní kuklami přes obličej, přepadli benzinovou čerpací stanici na Strakonické ulici. Pod pohrůžkou užití bodné zbraně si na obsluze vymohli finanční hotovost.
Starší z povedeného dua má sám na svědomí loupež v barech na Lidické a v Dlouhé ulici v Českých Budějovicích. Při dalším prověřování vyšlo najevo, že je pachatelem i loupežného přepadení v prodejnách potravin v Nové Vsi a v obci Rudolfov. Na svědomí má i krádež vloupáním do rodinného domku ve Starých Hodějovicích na Českobudějovicku, kde z místa odcizil opět peníze,ale i platební karty. Při loupežích se maskoval kuklou přes obličej a obsluhám barů a prodejen vždy hrozil použitím bodné zbraně v případě, že mu požadovaná finanční hotovost nebude vydána. Ke zranění osob neštěstí nedošlo.
Celková způsobená činí bezmála 80.000 korun.
Přes náročnost celého vyšetřování, se českobudějovickým podařilo pachatele zjistit, zadržet a včerejšího dne i obvinit ze zločinu loupeže. Starší z dvojice pachatelů je dále obviněn pro přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody .
Státnímu zástupci byl v případě 23letého obviněného muže podán  podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.
 

nprap.Regina Tupá,piscb@mvcr.cz

22.července 2010

vytisknout  e-mailem